Օբյեկտ

Վերնագիր: Assessment of Salt Concentration in Cheese Commonly Consumed in Armenia

Հրապարակման մանրամասներ:

Լույս է տեսնում 1961 թվականից տարբեր անվանումներով՝ ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր բժշկական գիտությունների (1961); Էքսպերիմենտալ և կլինիկական բժշկության հանդես (1962-1988); Փորձարարական և կլինիկական բժշկություն (1989-1994); Հայաստանի բժշկագիտություն (1995-)

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի բժշկագիտություն = Медицинская наука Армении = Medical Science of Armenia

Հրապարակման ամսաթիվ:

2020

Հատոր:

60

Համար:

1

ISSN:

0514-7484

Պաշտոնական URL:


Լրացուցիչ տեղեկություն:

Базарчян А. А., Асланян Г. Ц., Казарян А. С., Андреасян Д. М., Суджян К. Л., Ширванян А. Ю., Степанян Р. С., Петросян Г. З., Բազարչյան Ա. Ա., Ասլանյան Հ. Ց., Ղազարյան Ա. Ս., Անդրեասյան Դ. Մ., Սուջյան Կ. Լ., Շիրվանյան Ա. Յու., Ստեփանյան Ռ. Ս., Պետրոսյան Գ. Զ.

Այլ վերնագիր:

Оценка содержания соли в сырах, обычно потребляемых в Армении; Հայաստանում սովորաբար սպառվող պանրի մեջ աղի խտության գնահատումը

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Բ․ Ա․ Ֆանարջյան (1961-1977) ; Ի․ Ք․ Գևորգյան (1978-1988) ; Ռ․ Պ․ Ստամբոլցյան (1989-1994) ; Գլխ․ խմբ․՝ Վ․ Պ․ Հակոբյան (1995-2007) ; Յու․ Թ․ Ալեքսանյան (2008-2018)

Ծածկույթ:

79-87

Ամփոփում:

Проанализированы оригинальные статьи и крупные обзоры (в основном, англоязычные), в т. ч. тематические доклады и руководства ВОЗ, представляющие доказательные данные о том, что повышенное потребление соли приводит к повышению кровяного давления и, тем самым, к развитию ряда сердечно-сосудистых заболеваний (ССЗ), а сокращение потребления соли может снизить кровяное давление и риск ассоциированных ССЗ. Կատարվել է օրիգինալ հոդվածների և ծավալուն ակնարկների, այդ թվում՝ ԱՀԿ-ի թեմատիկ զեկույցների և ուղեցույցների վերլուծություն: Համաձայն ուսումնասիրված աղբյուրների՝ չափից ավելի քանակներով աղի սպառումը բերում է արյան ճնշման բարձրացման և որպես հետևանք՝ մի շարք սիրտ-անոթային հիվանդությունների զարգացման, իսկ աղի սպառման սահմանափակումը կարող է իջեցնել արյան ճնշումը և կրճատել համապատասխան հիվանդությունների զարգացման ռիսկը:

Հրատարակության վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.

Ձևաչափ:

pdf

Նույնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:197049

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Օբյեկտի հավաքածուներ:

Վերջին անգամ ձևափոխված:

Sep 24, 2024

Մեր գրադարանում է սկսած:

Jun 24, 2020

Օբյեկտի բովանդակության հարվածների քանակ:

64

Օբյեկտի բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/215564

Ցույց տուր նկարագրությունը RDF ձևաչափով:

RDF

Ցույց տուր նկարագրությունը OAI-PMH ձևաչափով։

OAI-PMH

Հրատարակության անուն Ամսաթիվ
Bazarchyan, A. A., Assessment of Salt Concentration in Cheese Commonly Consumed in Armenia Sep 24, 2024

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը օգտագործում է 'cookie-ներ'։ Ավելի տեղեկատվություն