Publication Details:
Journal or Publication Title:
Հայաստանի բժշկագիտություն = Медицинская наука Армении = Medical Science of Armenia
Date of publication:
Volume:
Number:
ISSN:
Official URL:
Additional Information:
Title:
Assessment of Salt Concentration in Cheese Commonly Consumed in Armenia
Other title:
Creator:
Bazarchyan, A. A. ; Aslanyan, H. Ts. ; Stepanyan, R. S. ; Ghazaryan, A. S. ; Petrosyan, G. Z. ; Andreasyan, D. M. ; Sujyan, C. L. ; Shirvanyan, A. Yu.
Contributor(s):
Պատ․ խմբ․՝ Բ․ Ա․ Ֆանարջյան (1961-1977) ; Ի․ Ք․ Գևորգյան (1978-1988) ; Ռ․ Պ․ Ստամբոլցյան (1989-1994) ; Գլխ․ խմբ․՝ Վ․ Պ․ Հակոբյան (1995-2007) ; Յու․ Թ․ Ալեքսանյան (2008-2018)
Subject:
Diseases of the circulatory (cardiovascular) system
Uncontrolled Keywords:
non-communicable disease (NCD) ; blood pressure (BP) ; cardiovascular disease (CVD) ; risk factor ; cheese
Coverage:
Abstract:
Проанализированы оригинальные статьи и крупные обзоры (в основном, англоязычные), в т. ч. тематические доклады и руководства ВОЗ, представляющие доказательные данные о том, что повышенное потребление соли приводит к повышению кровяного давления и, тем самым, к развитию ряда сердечно-сосудистых заболеваний (ССЗ), а сокращение потребления соли может снизить кровяное давление и риск ассоциированных ССЗ. Կատարվել է օրիգինալ հոդվածների և ծավալուն ակնարկների, այդ թվում՝ ԱՀԿ-ի թեմատիկ զեկույցների և ուղեցույցների վերլուծություն: Համաձայն ուսումնասիրված աղբյուրների՝ չափից ավելի քանակներով աղի սպառումը բերում է արյան ճնշման բարձրացման և որպես հետևանք՝ մի շարք սիրտ-անոթային հիվանդությունների զարգացման, իսկ աղի սպառման սահմանափակումը կարող է իջեցնել արյան ճնշումը և կրճատել համապատասխան հիվանդությունների զարգացման ռիսկը:
Place of publishing:
Երևան