Object structure

Publication Details:

Լույս է տեսնում 1961 թվականից տարբեր անվանումներով՝ ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր բժշկական գիտությունների (1961); Էքսպերիմենտալ և կլինիկական բժշկության հանդես (1962-1988); Փորձարարական և կլինիկական բժշկություն (1989-1994); Հայաստանի բժշկագիտություն (1995-)

Journal or Publication Title:

Հայաստանի բժշկագիտություն = Медицинская наука Армении = Medical Science of Armenia

Date of publication:

2020

Volume:

60

Number:

1

ISSN:

0514-7484

Official URL:


Additional Information:

Базарчян А. А., Асланян Г. Ц., Казарян А. С., Андреасян Д. М., Суджян К. Л., Ширванян А. Ю., Степанян Р. С., Петросян Г. З., Բազարչյան Ա. Ա., Ասլանյան Հ. Ց., Ղազարյան Ա. Ս., Անդրեասյան Դ. Մ., Սուջյան Կ. Լ., Շիրվանյան Ա. Յու., Ստեփանյան Ռ. Ս., Պետրոսյան Գ. Զ.

Title:

Assessment of Salt Concentration in Cheese Commonly Consumed in Armenia

Other title:

Оценка содержания соли в сырах, обычно потребляемых в Армении; Հայաստանում սովորաբար սպառվող պանրի մեջ աղի խտության գնահատումը

Creator:

Bazarchyan, A. A. ; Aslanyan, H. Ts. ; Stepanyan, R. S. ; Ghazaryan, A. S. ; Petrosyan, G. Z. ; Andreasyan, D. M. ; Sujyan, C. L. ; Shirvanyan, A. Yu.

Contributor(s):

Պատ․ խմբ․՝ Բ․ Ա․ Ֆանարջյան (1961-1977) ; Ի․ Ք․ Գևորգյան (1978-1988) ; Ռ․ Պ․ Ստամբոլցյան (1989-1994) ; Գլխ․ խմբ․՝ Վ․ Պ․ Հակոբյան (1995-2007) ; Յու․ Թ․ Ալեքսանյան (2008-2018)

Subject:

Diseases of the circulatory (cardiovascular) system

Uncontrolled Keywords:

non-communicable disease (NCD) ; blood pressure (BP) ; cardiovascular disease (CVD) ; risk factor ; cheese

Coverage:

79-87

Abstract:

Проанализированы оригинальные статьи и крупные обзоры (в основном, англоязычные), в т. ч. тематические доклады и руководства ВОЗ, представляющие доказательные данные о том, что повышенное потребление соли приводит к повышению кровяного давления и, тем самым, к развитию ряда сердечно-сосудистых заболеваний (ССЗ), а сокращение потребления соли может снизить кровяное давление и риск ассоциированных ССЗ. Կատարվել է օրիգինալ հոդվածների և ծավալուն ակնարկների, այդ թվում՝ ԱՀԿ-ի թեմատիկ զեկույցների և ուղեցույցների վերլուծություն: Համաձայն ուսումնասիրված աղբյուրների՝ չափից ավելի քանակներով աղի սպառումը բերում է արյան ճնշման բարձրացման և որպես հետևանք՝ մի շարք սիրտ-անոթային հիվանդությունների զարգացման, իսկ աղի սպառման սահմանափակումը կարող է իջեցնել արյան ճնշումը և կրճատել համապատասխան հիվանդությունների զարգացման ռիսկը:

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.

Type:

Հոդված

Format:

pdf

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան