Նիւթ

Վերնագիր: Особенности работы единичного алмазного зерна при обработке хрупко-пластичных материалов

Publication Details:

Լույս է տեսնում 1948 թվականից՝ տարին 4 անգամ։

Journal or Publication Title:

ՀՀ ԳԱԱ և ՀՊՃՀ Տեղեկագիր. Տեխնիկական գիտություններ =Proceedings of the NAS RA and SEUA: Technical Sciences

Date of publication:

2000

Volume:

53

Number:

3

ISSN:

0002-306X

Official URL:


Other title:

Փխրուն–պլաստիկ նյութերի մշակման ժամանակ առանձին ալմաստային հատիկի աշխատանքի առանձնահատկությունները; Single diamond grain acting properties in machining brittle plastic materials

Contributor(s):

Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Գ․ Նազարով (1957-1964) ; Մ․ Վ․ Կասյան (1964-1988) ; Ռ․ Մ․ Մարտիրոսյան (1989-2017 ) ; Գլխավոր խմբ․՝ Վ․ Շ․ Մելիքյան (2018-)

Coverage:

295-299

Abstract:

Приведены данные по работе единичного алмазного зерна с учетом условий трения. Дана математическая модель для расчета силы Pz. Полученные данные позволили рассчитать мощность при распиловке туфа прочностью 20 МПа. Բերված են առանձին ալմաստային հատիկի աշխատանքի տվյալները՝ հաշվի առնելով շփման ուժերը: Կտրման ուժի հաշվարկման համար տրված է մաթեմատիկական մոդել: Ստացված տվյալները թույլ են տալիս հաշվել տուֆի սղոցակտրման հզորությունը: Single diamond grain acting data in friction conditions are presented. A mathematical model for Pz force calculation is given. The data obtained allowed to calculate the power when sawing the tuf, having strength 20 MPa.

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Date created:

2000-12-15

Format:

pdf

Identifier:

oai:arar.sci.am:31858

Call number:

АЖ 413

Digitization:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Նիւթին հաւաքածոները:

Վերջին անգամ ձեւափոխուած է:

Oct 11, 2024

Մեր գրադարանին մէջ է սկսեալ:

Mar 3, 2020

Նիւթին բովանդակութեան հարուածներուն քանակը:

8

Նիւթին բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/35511

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը RDF ձեւաչափով:

RDF

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը OAI-PMH ձեւաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը կ'օգտագործէ 'cookie-ներ'։ Յաւելեալ տեղեկատուութիւն