Օբյեկտ

Վերնագիր: Study of some properties of endoinulase enzyme of dapple

Ստեղծողը:

G. Y. Baghdasaryan

Տեսակ:

Հոդված

Հրապարակման մանրամասներ:

Հայաստանի կենսաբանական հանդեսը լույս է տեսնում 1948 թվականից տարին 4 անգամ։ 1948-1959թթ․ ամսագիրը կոչվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական և գյուղատնտեսական գիտությունների», 1960-1965թթ․ վերանվանվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական գիտությունների», իսկ 1966թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի կենսաբանական հանդես»։

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia

Հրապարակման ամսաթիվ:

2015

Հատոր:

67

Համար:

1

ISSN:

0366-5119

Պաշտոնական URL:


Այլ վերնագիր:

Խատուտիկի էնդոինուլազ ֆերմենտի որոշ հատկությունների ուսումնասիրությունը; Изучение некоторых свойств фермента эндоинулазы одуванчика

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Մ․ Գ․ Թումանյան (1948) ; Գ․ Հ․ Բաբաջանյան (1949-1954) ; Հ․ Գ․ Բատիկյան (1954-1977) ; Գլխ․ խմբ․՝ Է․ Գ․ Աֆրիկյան (1978-2007) ; Է․ Ս․ Գևորգյան (2008-2023) ; Ա․ Ա․ Առաքելյան (2023-)

Ծածկույթ:

40-44

Ամփոփում:

The extracellular endoinulase synthetized in Taraxacum officinale root cells has been released, solved in water and settled at pH=6.2 then treated by butanol. The fractionation was obtain-ned by butanol and acetone gel-filtration as well as a column G-150 sefadex (with 2.0×160 cm sizes). The thermal threshold of activity preservation was 450C-600C. Under these thermal condi-tions the enzyme may preserve its activity during 5-7 days. The values of Km and vmax were deter-mined. Taraxacum officinale-ի արմատային բջիջներում սինթեզված արտաբջջային էնդոինուլազը անջատվել, լուծվել է ջրում և նստեցվել pH=6.2-ում, ապա մշակվել բութանոլով: Կատարվել է ֆերմենտի ֆրակցիոնացում բութանոլ և ացետոն ժել-ֆիլտրացիայի մեթոդով, ինչպես նաև G-150 սեֆադեքսով աշտարակի միջոցով (2.0×160 սմ չափերով): Ակտիվության պահպանման ջերմային շեմը կազմել է 450C-600C: Այս ջերմային պայմաններում ֆերմենտը կարող է պահպանել իր ակտիվությունը 5-7 օրվա ընթացքում: Որոշվել են Km-ի և vmax արժեքները: Внеклеточную эндоинулазу, синтезированную в корневых клетках Taraxacum officinale, выделяли, растворяли в воде и осаждали при рН=6.2, затем обрабатывали бутанолом. Проводили фракционирование методом гель-фильтрации, с применением бутанола и ацетона, а также колонки с G-150 сефадексом (с размерами 2.0×160 см). Термальный порог сохранения активности составлял 450С-600С. При таких условиях фермент может сохранить свою активность в течение 5-7 мин. Определяли значения Km и vmax.

Հրատարակության վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Ստեղծման ամսաթիվը:

2015-02-15

Ձևաչափ:

pdf

Նույնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:238249

Դասիչ:

АЖ 407

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Օբյեկտի հավաքածուներ:

Վերջին անգամ ձևափոխված:

Oct 7, 2024

Մեր գրադարանում է սկսած:

Jun 26, 2020

Օբյեկտի բովանդակության հարվածների քանակ:

20

Օբյեկտի բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/260184

Ցույց տուր նկարագրությունը RDF ձևաչափով:

RDF

Ցույց տուր նկարագրությունը OAI-PMH ձևաչափով։

OAI-PMH

Հրատարակության անուն Ամսաթիվ
Study of some properties of endoinulase enzyme of dapple Oct 7, 2024

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը օգտագործում է 'cookie-ներ'։ Ավելի տեղեկատվություն