Object

Title: Լատինաբան հայերենի տարբերակիչ հատկանիշները

Հրապարակման մանրամասներ:

«Պատմա-բանասիրական հանդես»-ը լույս է տեսնում 1958 թվականից։ Հիմնադիր խմբագիր ՝ Մ․ Գ․ Ներսիսյան

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Պատմա-բանասիրական հանդես =Historical-Philological Journal

Հրապարակման ամսաթիվ:

2008

Համար:

1

ISSN:

0135-0536

Պաշտոնական URL:


Այլ վերնագիր:

Различительные признаки латинизированного армянского языка; Differential Attributes of Latinized Armenian

Աջակից(ներ):

Գլխ․ խմբ․՝ Մ․ Գ․ Ներսիսյան (1958-1998) ; Վ․ Միքայելյան (1999-2005) ; Գլխ․ խմբ․ պաշտոնակատար՝ Պ․ Մ․ Մուրադյան (2005) ; Ա․ Զաքարյան (2005) ; Գլխ․ խմբ․՝ Ս․ Հարությունյան (2006-2018) ; Ա․ Զաքարյան (2018-)

Ծածկույթ:

159-179

Ամփոփում:

Армянский язык в XIV–XVIII вв. испытал определенное влияние так называемого мертвого латинского языка, которое происходило в условиях искусственного языкового вмешательства миссионеров римской католической церкви и их местных последователей. Это влияние не было грамматически равномерным и функционально широким; вначале имело широкий охват, а в следующие два-три пятидесятилетия было слабым и незначительным, но в XVII в. снова значительным. In the 14th-18th centuries Armenia was under the influence of the Latin language which was in the condition of the artificial linguistic intervention by the preachers of Catholic Church and their descendants. The influence was not homogenous and universal. Originally it had broader and more consistent authority which gradually declined and later on became more universal.

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Ստեղծման ամսաթիվը:

2008-05-23

Ձևաչափ:

pdf

Նույնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:175414

Թվայնացում:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Object collections:

Last modified:

Sep 24, 2024

In our library since:

Jun 22, 2020

Number of object content hits:

79

All available object's versions:

https://arar.sci.am/publication/193066

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Objects

Similar

This page uses 'cookies'. More information