Object

Title: Оценка коэффициентов теплового расширения и теплопроводности аморфных диэлектриков при высоких температурах

Հրապարակման մանրամասներ:

Լույս է տեսնում 1966 թվականից՝ տարին 4 անգամ։

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

ՀՀ ԳԱԱ Տեղեկագիր: Ֆիզիկա = Proceedings of the NAS RA: Physics

Հրապարակման ամսաթիվ:

2016

Հատոր:

51

Համար:

1

ISSN:

0002-3035

Պաշտոնական URL:


Այլ վերնագիր:

Ամորֆ դիէլեկտրիկների ջերմային ընդարձակման և ջերմահաղորդականության գործակիցների գնահատումը բարձր ջերմաստիճաններում; Estimation of thermal expansion and thermal conductivity coefficients of amorphous dielectrics at high temperatures

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Գ․ Մ․ Ղարիբյան (1966-1992) ; Գլխ․ խմբ․՝ Վ․ Մ․ Հարությունյան (1993-2021) ; Կ․ Մ․ Ղամբարյան (2022-)

Ծածկույթ:

79-83

Ամփոփում:

Ստացված են արտահայտություններ Դեբայի ջերմաստիճանից բարձր ջերմաստիճաններում ամորֆ դիէլեկտրիկների ջերմային գծային ընդհարձակման և ջերմահաղորդականության գործակիցների գնահատման համար: Հազվագյուտ հողային մագնեզիումային հեքսաալյումինատների քիմիական բաղադրությամբ միացությունների օրինակով ցույց է տրված, որ նշված պարամետրերը ամորֆ միացություններում ավելի փոքր են, քան բազմաբյուրեղներում: Expressions for estimation of the thermal linear expansion coefficients and of the thermal conductivities of the amorphous dielectrics above the Debye temperature are obtained. For compounds with chemical composition corresponding to rare-earth magnesium hexaaluminates, taken as an example, it is shown that the parameters are smaller for amorphous compounds, as compared to those in polycrystalline form.

Հրատարակիչ:

Հայաստանի ԳԱԱ

Ստեղծման ամսաթիվը:

2016-01-09

Ձևաչափ:

pdf

Նույնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:134664

Դասիչ:

АЖ 415

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Object collections:

Last modified:

May 5, 2025

In our library since:

Apr 21, 2020

Number of object content hits:

21

All available object's versions:

https://arar.sci.am/publication/148026

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Objects

Similar

This page uses 'cookies'. More information