Object structure

Journal or Publication Title:

Հասարակագիտական միտքը արդի ժամանակաշրջանում

Date of publication:

2023

Volume:

Գիրք XIII

ISBN:

978-9939-64-381-6

Additional Information:

Արզումանյան Սվետլանա, Arzumanyan Svetlana

Title:

Актуальность проблемы эстетического вкуса

Other title:

Գեղագիտական ճաշակի խնդրի արդիականությունը ; Relevance Of The Problem Of Aesthetic Taste

Creator:

Арзуманян, Светлана

Corporate Creators:

ՀՀ ԳԱԱ Փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտ

Contributor(s):

Գլխ. խմբ.՝ Գ․ Ա․ Պողոսյան

Subject:

Философия

Uncontrolled Keywords:

эстетический вкус ; Грасиан ; культура ; личность ; общество ; воспитание

Coverage:

6-13

Abstract:

The problem of aesthetic taste, first considered by B. Gracian in 1647, remains relevant today. Particular attention was paid to it during the Enlightenment.��However, it did��t receive a final decision in connection with related to the difficulty of establishing certain norms that appear as criteria for assessing reality and art. The changes that have affected aesthetic consciousness since the middle of the 19th century and “forced” it to become more tolerant didn’t affect the awareness of the need to cultivate genuine taste, which, under the domination of false values, became more difficult than in the past, but retained its significance for the mankind.

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

Լիմուշ հրատ.

Type:

Հոդված

Format:

pdf

General note:

ՀՀ ԳԱԱ 80-ամյակի և ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի հռչակած Փիլիսոփայության համաշխարհային օրվա կապակցությամբ գիտական հոդվածների ժողովածու 16 նոյեմբերի 2023 թ.

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան