Object

Title: Դեղերի և սննդամթերքների անհամատեղելիությունը

Publication Details:

Հանդեսը լույս է տեսնում տարին երկու անգամ:

Journal or Publication Title:

Արցախի պետական համալսարանի գիտական տեղեկագիր. Հասարակական և բնական գիտություններ=Ученые записки Арцахского государственного университета: Социальные и естественные науки=Artsakh state university's Proceedings: Social and natural sciences

Date of publication:

2019

Volume:

2

ISSN:

1829-4375

Official URL:


Additional Information:

Мангасарян К., Гукасян Т․, Mangasaryan K., Ghukasyan T.

Other title:

Несовместимость лекарств и продуктов питания ; Incompatibility Of Medicines And Food Products

Corporate Creators:

Արցախի պետական համալսարան

Contributor(s):

Գլխավոր խմբ.՝ Վալերի Ավանեսյան

Coverage:

163-169

Abstract:

Հիվանդությունների ժամանակ ընդունվող դեղանյութերը օրգանիզմում փոխազդում են սննդամթերքների հետ: Միաժամանակ, քչերն են փոխում իրենց սովորական սննդակարգը, հետևաբար որոշ դեղերի hամադրությունը սննդամթերքների հետ կարող է վատթարացնել կամ ամբողջովին չեզոքացնել բուժական ազդեցությունը: Նաև, ընդհակառակը, լիարժեք սնունդը կարող է հանդես գալ, որպես լրացուցիչ բուժական գործոն, որը բարելավում է դեղերի ազդեցությունը և հեշտացնում բուժման գործընթացը: Տվյալ հոդվածում ցույց կտանք սննդամթերքների և որոշ դեղանյութերի անհամատեղելիությունը:
Используемые при заболеваниях лекарственные препараты в организме взаимодействуют с продуктоми питания. При этом мало кто изменяет свой привычный рацион питания, а вот сочетание определенных препаратов с некоторой пищей может ухудшить или полностью нейтрализовать лечебное действие. Так же наоборот, правильное питание может выступить в роли дополнительного лечебного фактора, улучшающего эффект лекарственных препаратов и облегчающего процесс выздоровления. В данной статье мы покажем несовместимость продуктов питания и некоторых лекарств.
The medicines used during the sickness interact in our organism with food. Wherein not many people change their usual diet, while the combination of certain medicines with some kinds of food can worsen or completely neutralize the therapeutic effect. Alro vice versa: the right diet can act as an additional therapeutic factor, which improves the effect of medicines and facilitates the healing process. In this article well present the incompatibility of food with some kinds of medicines.

Place of publishing:

Ստեփանակերտ

Format:

pdf

Identifier:

oai:arar.sci.am:361023

Digitization:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Location of original object:

Արցախի պետական համալսարան

Object collections:

Last modified:

Jan 12, 2024

In our library since:

Jul 7, 2023

Number of object content hits:

11

All available object's versions:

https://arar.sci.am/publication/390292

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Objects

Similar

This page uses 'cookies'. More information