Հրապարակման մանրամասներ:
Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:
Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология
Հրապարակման ամսաթիվ:
Հատոր:
ISSN:
Պաշտոնական URL:
Լրացուցիչ տեղեկություն:
Sahakyan E. L., Matosyan H. N., Balayan E. B., Սահակյան Է. Լ., Մաթոսյան Հ. Ն., Բալայան Է. Բ.
Վերնագիր:
Այլ վերնագիր:
Հնդկահավի մսով և հնդկաձավարի ալյուրի հավելումով նոր տեսակի մսամթերքի արտադրության տեխնոլոգիայի մշակում ; Development of a Technology for the Production of a New Turkey Meat Product Using Buckwheat Flour
Ստեղծողը:
Саакян, Э. Л. ; Балаян, Э. Б. ; Матосян, Г. Н.
Համատեղ հեղինակները:
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Աջակից(ներ):
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Խորագիր:
Продовольственная наука и пищевые технологии
Չվերահսկվող բանալի բառեր:
мясной хлеб ; фарш ; нутриенты ; натуральные продукты ; гречневая мука ; индюшатина
Ամփոփում:
Для роста и развития детям очень важно с пищей получать необходимые нутриенты, особенно детям школьного возраста, которые на переменах едят продукты, не имеющие высокой биологической ценности. Поэтому мы предлагаем новый вид мясного продукта, который не только обладает высокой пищевой ценностью, но и является натуральным и не содержит консервантов.
Երեխաների աճի և զարգացման համար կարևորվում է սննդի հետ անհրաժեշտ նուտրիենտների ընդունումը։ Հատկապես դպրոցական տարիքի երեխաները դասամիջոցներին սնվում են ոչ այնքան բարձր կենսաբանական արժեք ունեցող մթերքով։ Ուստի առաջարկում ենք նոր տեսակի մսամթերք, որը ոչ միայն ունի բարձր սննդային արժեք, այլև բնական է և չի պարունակում կոնսերվանտներ։
Getting the necessary nutrients during the food intake is of vital importance for children’s growth and development. This is particularly true for the schoolchildren whose food ration hardly contains any food product with high biological value when eating during the breaks. Thus, we recommend a new range of organic meat product with high biological value and without any preservative agents.
Հրատարակության վայրը:
Երևան