Հրապարակման մանրամասներ:
Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:
Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология
Հրապարակման ամսաթիւ:
Հատոր:
ISSN:
Պաշտոնական URL:
Լրացուցիչ տեղեկութիւն:
Վերնագիր:
Բուսական հավելանյութերով մանկական նրբերշիկների արտադրության տեխնոլոգիայի մշակում
Այլ վերնագիր:
Разработка технологии производства детских колбас с растительными наполнителями ; Development of a Technology for the Production of Children,s Sausages with Vegetable-Based Supplements
Ստեղծողը:
Համատեղ հեղինակները:
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Աջակից(ներ):
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Խորագիր:
Չվերահսկուող բանալի բառեր:
ճագարի միս ; դիետիկ սննդամթերք ; ամինաթթու ; մանկական նրբերշիկ ; դդում
Ամփոփում:
Վաղ տարիքից առողջ սնվելը կարևոր նշանակություն ունի երեխայի աճի և զարգացման համար։ Ուստի խնդիր է դրվել մշակել օրգանիզմին անհրաժեշտ սննդանյութերով հարուստ և առողջության համար անվտանգ նոր տեսակի մանկական նրբերշիկի արտադրության տեխնոլոգիա։ Որպես հումք օգտագործվել է ճագարի միսը, իսկ բուսական հավելանյութ՝ դդմի խյուսը (օպտիմալ չափաքանակը՝ 15 %)։ Բուսական և կենդանական ծագման մթերքների նման համադրությունն ունի բարձր կենսաբանական արժեք, միաժամանակ կարող է խթանել Հայաստանում ճագարաբուծութ- յան զարգացումը և տեղական հումքի սպառումը։
Здоровое питание с раннего возраста играет большую роль в росте и развитии ребенка. Вот почему так важно создавать продукты, богатые питательными веществами, необходимыми организму, безопасные для здоровья малыша. Был разработан новый вид детской колбасы, где в качестве мясного сырья использовалось мясо кролика, в качестве растительной добавки – тыква (оптимальная прибавка – 15 %). Сочетание этих продуктов растительного и животного происхождения не только имеет высокую биологическую ценность, но и может стать стимулом для развития кролиководства в Республике Армения и потребления местного сырья.
Healthy eating from an early age is vital for a child’s growth and development. Therefore, a task has been set to develop a new technology for the production of a new sausage product for children rich in nutrients needed for the body and with safe-health level. Rabbit meat has served as the fresh sausage meat, while the pumpkin pulp has been used (with 15 % optimal portion) as vegetable-based supplement. Such a combination of plant- and animal-based food products promotes the increase of the food’s biological value. At the same time, it boosts up the development of rabbit breeding sector and consumption of local raw stuff.
Հրատարակութեան վայրը:
Երևան