Նիւթ

Վերնագիր: Օրգանական հավելանյութերով քսայուղերի շփագիտական պարամետրերի լավարկման հաշվեգրաֆիկական մեթոդ

Հրապարակման մանրամասներ:

Լույս է տեսնում 1948 թվականից՝ տարին 4 անգամ։

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

ՀՀ ԳԱԱ և ՀՊՃՀ Տեղեկագիր. Տեխնիկական գիտություններ =Proceedings of the NAS RA and SEUA: Technical Sciences

Հրապարակման ամսաթիւ:

2012

Հատոր:

65

Համար:

1

ISSN:

0002-306X

Պաշտոնական URL:


Այլ վերնագիր:

Расчетно-графический метод оптимизации трибологических параметров смазок с органическими присадками / К. Р. Бониатян, А. К. Погосян, М. Г. Стакян, В. В. Сароян. Countable graphical method of tribological parameter optimization by organic additive lubricants / Ch. R. Boniatian, A. K. Pogosian, M. G. Stakyan, W. V. Saroyan.

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Գ․ Նազարով (1957-1964) ; Մ․ Վ․ Կասյան (1964-1988) ; Ռ․ Մ․ Մարտիրոսյան (1989-2017 ) ; Գլխավոր խմբ․՝ Վ․ Շ․ Մելիքյան (2018-)

Ծածկոյթ:

3-13

Ամփոփում:

Փորձարկումների արդյունքով ստացված են տվյալներ, որոնք բացահայտում են շփման գործակցի և մաշվածքի չափի վրա Ի-40Ա մակնիշի յուղի հակաշփական հատկությունները բարելավող օրգանական հավելանյութերի տեսակի և տոկոսային բաղադրության ազդեցությունն ըստ բեռնվածքի մեծության: По результатам испытаний получены данные, выявляющие влияние процентного содержания органических присадок на коэффициенты трения и величину износа, что улучшает антифрикционные свойства смазки марки И-40А при разных нагрузках.

Հրատարակութեան վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Ստեղծման ամսաթիւը:

2012-03-25

Ձեւաչափ:

pdf

Նոյնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:32793

Դասիչ:

АЖ 413

Թուայնացում:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Բնօրինակին գտնուելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Նիւթին հաւաքածոները:

Վերջին անգամ ձեւափոխուած է:

Oct 11, 2024

Մեր գրադարանին մէջ է սկսեալ:

Mar 3, 2020

Նիւթին բովանդակութեան հարուածներուն քանակը:

13

Նիւթին բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/36513

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը RDF ձեւաչափով:

RDF

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը OAI-PMH ձեւաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը կ'օգտագործէ 'cookie-ներ'։ Յաւելեալ տեղեկատուութիւն