Օբյեկտ

Վերնագիր: ՍԵՐՊԵՆՏԻՆԻՏԱՅԻՆ ՑԵՄԵՆՏԻ ԵՎ ՏԵՂԱԿԱՆ ԼԵՌՆԱՅԻՆ ԱՊԱՐՆԵՐԻ ՀԻՄԱՆ ՎՐԱ ՍՏԱՑՎԱԾ ՇԱՂԱԽՆԵՐ

Այլ վերնագիր:

РАСТВОРЫ НА ОСНОВЕ СЕРПЕНТИНИТОВОГО ЦЕМЕНТА И МЕСТНЫХ ГОРНЫХ ПОРОД / Д. А. ГЕОДАКЯН, Б.В. ПЕТРОСЯН, Р. А. ВАРДАНЯН, К. Т. ГЕОДАКЯН. MORTARS ACHIEVED ON THE BASE OF SERPENTINE CEMENT AND LOCAL MOUNTAINOUS ROCKS / J. A. GEODAKYAN, B. V. PETROSYAN, R. A. VARDANYAN, K. T. GEODAKYAN.

Ծածկույթ:

146-154

Ամփոփում:

Նախկինում սերպենտինիտային ցեմենտի և դրա հիման վրա պատրաստված կվարցավազային շաղախների ստացման համար ընտրված պայմաններում ուսումնասիրվել են տեղական տարաբնույթ ապարափոշիների միջոցով պատրաստված շաղախների հիմնական հատկությունները` կախված ապարափոշու հատիկակազմից և շաղախի լրացուցիչ ջերմամշակման պայմաններից: 150...500 0C -ի տակ 30 րոպե տևողությամբ շաղախների մշակումից հետո նկատվել է դրանց ամրության զգալի աճ: Պարզվել է նաև, որ 500...800° C -ի տիրույթում սերպենտինիտային ապարի ջրազրկումն ուղեկցվում է որոշակի քանակության ամորֆ ֆորստերիտի և էնստատիտի առաջացմամբ: DTA կորերում 800°C -ի տակ դիտարկվող էկզոթերմիան վերագրվել է, հիմնականում, նշված ամորֆ միներալների բյուրեղացմանը: Որոշվել է նաև սերպենտինիտային շաղախների կայունությունը ջերմային հարվածների նկատմամբ: 800°C -ից բարձր ջերմաստիճանի տակ շաղախների կայունությունը բացատրվել է փորձանմուշներում որոշակի քանակության ապակե ֆազի առկայությամբ:

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ

Ստեղծման ամսաթիվը:

2011-05-18

Ձևաչափ:

pdf

Նույնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:32753

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

ՀՀ ԳԱԱ և ՀՊՃՀ Տեղեկագիր. Տեխնիկական գիտություններ =Proceedings of the NAS RA and SEUA: Technical Sciences

Հրապարակման ամսաթիվ:

2011

Հատոր:

vol. 64

Համար:

№ 2

ISSN:

0002-306X

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Օբյեկտի հավաքածուներ:

Վերջին անգամ ձևափոխված:

Nov 8, 2020

Մեր գրադարանում է սկսած:

Mar 3, 2020

Օբյեկտի բովանդակության հարվածների քանակ:

0

Օբյեկտի բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/36468

Ցույց տուր նկարագրությունը RDF ձևաչափով:

RDF

Ցույց տուր նկարագրությունը OAI-PMH ձևաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը օգտագործում է 'cookie-ներ'։ Ավելի տեղեկատվություն