Object

Title: Влияние параметров цепи обратной связи на величину искусственной индуктивности

Publication Details:

Լույս է տեսնում 1948 թվականից՝ տարին 4 անգամ։

Journal or Publication Title:

ՀՀ ԳԱԱ և ՀՊՃՀ Տեղեկագիր. Տեխնիկական գիտություններ =Proceedings of the NAS RA and SEUA: Technical Sciences

Date of publication:

2008

Volume:

61

Number:

3

ISSN:

0002-306X

Official URL:


Other title:

Հետադարձ կապի շղթայի պարամետրերի ազդեցությունը արհեստական ինդուկտիվության մեծության վրա; Influence of parameters of the feedback circuit on artificial inductance

Contributor(s):

Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Գ․ Նազարով (1957-1964) ; Մ․ Վ․ Կասյան (1964-1988) ; Ռ․ Մ․ Մարտիրոսյան (1989-2017 ) ; Գլխավոր խմբ․՝ Վ․ Շ․ Մելիքյան (2018-)

Coverage:

444-451

Abstract:

Рассмотрены резонансные характеристики предложенной нами ранее схемы искусственной индуктивности. Предложена методика определения эквивалентной емкости схемы и получены экспериментальные зависимости величины эквивалентной индуктивности от параметров RC цепи обратной схемы. Դիտարկված են մեր կողմից առաջարկված արհեստական ինդուկտիվության սխեմայի ռեզոնանսային բնութագրերը: Առաջարկված է սխեմայի համարժեք ունակության որոշման համեմատաբար պարզ մոտեցում: The resonant characteristics of the artificial inductance circuit are discussed. The relatively simple approach is offered to determine the equivalent circuit capacitance. The experimental dependences of artificial inductance on feedback RC chain parameters are obtained.

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Date created:

2008-09-20

Format:

pdf

Identifier:

oai:arar.sci.am:32577

Call number:

АЖ 413

Digitization:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Object collections:

Last modified:

Oct 11, 2024

In our library since:

Mar 3, 2020

Number of object content hits:

19

All available object's versions:

https://arar.sci.am/publication/36275

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Objects

Similar

This page uses 'cookies'. More information