Օբյեկտ

Վերնագիր: Մեղրախոտի (Stevia rebaudiana Bertoni) շտկող ազդեցությունը գլյուկոզի պարունակության և կատալազի ակտիվության վրա իմոբիլիզացիոն սթրեսի պայմաններում

Հրապարակման մանրամասներ:

Լույս է տեսնում 1961 թվականից տարբեր անվանումներով՝ ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր բժշկական գիտությունների (1961); Էքսպերիմենտալ և կլինիկական բժշկության հանդես (1962-1988); Փորձարարական և կլինիկական բժշկություն (1989-1994); Հայաստանի բժշկագիտություն (1995-)

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի բժշկագիտություն = Медицинская наука Армении = Medical Science of Armenia

Հրապարակման ամսաթիվ:

2017

Հատոր:

57

Համար:

2

ISSN:

0514-7484

Պաշտոնական URL:


Այլ վերնագիր:

Корригирующее влияние стевии (Stevia rebaudiana Bertoni) на содержание глюкозы и активность каталазы при иммобилизационном стрессе; Stevia (Stevia rebaudiana Bertoni) rectifying effect on glucose content and catalase activity in immobilization stress conditions

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Բ․ Ա․ Ֆանարջյան (1961-1977) ; Ի․ Ք․ Գևորգյան (1978-1988) ; Ռ․ Պ․ Ստամբոլցյան (1989-1994) ; Գլխ․ խմբ․՝ Վ․ Պ․ Հակոբյան (1995-2007) ; Յու․ Թ․ Ալեքսանյան (2008-2018)

Ծածկույթ:

43-52

Ամփոփում:

Исследован характер изменения активности антиоксидантного фермента каталазы и содержания глюкозы в крови в динамике воздействия иммобилизационного стресса. В качестве средства, обладающего гипогликемическими и нтиоксидантными свойствами, использована стевия.Показано, что содержащиеся в стевии стевиозиды в динамике воздействия стресса нивелируют инсулинорезистентность клеток-мишеней, способствуя восстановлению нормального уровня глюкозы в крови, а антиоксиданты подавляют перекисное окисление липидов, обеспечивая оптимальный уровень активности каталазы.Character of changes of blood glucose content and anti-oxidant enzyme catalase activity in dynamics of immobilization stress effect has been studied and stevia was applied as a substance possessing hypoglycemic and anti-oxidant properties. It has been found out that steviozides contained in stevia eliminate insulin-resistance of target cells in stress effect dynamics and restore glucose natural level; anti-oxidants suppress lipids peroxide oxidation and provide the optimal level of catalase activity.

Հրատարակության վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

Հայաստանի ԳԱԱ

Ստեղծման ամսաթիվը:

2017-06-15

Ձևաչափ:

pdf

Նույնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:93562

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Օբյեկտի հավաքածուներ:

Վերջին անգամ ձևափոխված:

Sep 24, 2024

Մեր գրադարանում է սկսած:

Mar 20, 2020

Օբյեկտի բովանդակության հարվածների քանակ:

61

Օբյեկտի բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/102844

Ցույց տուր նկարագրությունը RDF ձևաչափով:

RDF

Ցույց տուր նկարագրությունը OAI-PMH ձևաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը օգտագործում է 'cookie-ներ'։ Ավելի տեղեկատվություն