Object

Title: Изучение эффективности усвоения лактулозы вагинальными молочнокислыми бактериями in vitro

Publication Details:

Լույս է տեսնում 1961 թվականից տարբեր անվանումներով՝ ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր բժշկական գիտությունների (1961); Էքսպերիմենտալ և կլինիկական բժշկության հանդես (1962-1988); Փորձարարական և կլինիկական բժշկություն (1989-1994); Հայաստանի բժշկագիտություն (1995-)

Journal or Publication Title:

Հայաստանի բժշկագիտություն = Медицинская наука Армении = Medical Science of Armenia

Date of publication:

2011

Volume:

51

Number:

3

ISSN:

0514-7484

Official URL:


Other title:

Հեշտոցային կաթնաթթվային բակտերիաների կողմից լակտուլոզի in vitro յուրացման արդյունավետության ուսումնասիրությունը / Հ. Գ. Հովհաննիսյան, Ա. Հ. Բարսեղյան, Մ. Մ. Փաշայան: In vitro study of lactulose utilization effectiveness by vaginal lactic acid bacteria / H. G. Hovhannisyan, A. H. Barseghyan, M. M. Pashayan.

Contributor(s):

Ա․ Կ․ Շուքուրյան (2018-) ; Պատ․ խմբ․՝ Բ․ Ա․ Ֆանարջյան (1961-1977) ; Ի․ Ք․ Գևորգյան (1978-1988) ; Ռ․ Պ․ Ստամբոլցյան (1989-1994) ; Գլխ․ խմբ․՝ Վ․ Պ․ Հակոբյան (1995-2007) ; Յու․ Թ․ Ալեքսանյան (2008-2018)

Coverage:

28-31

Abstract:

Կատարված հետազոտությունների արդյունքում պարզվել է, որ հեշտոցից անջատված լակտաբացիլների` L. crispatus MH-8 և L. delbrueckii MH-10-ի կողմից in vitro պայմաններում լակտուլոզը յուրացվում է նույն արդյունավետությամբ ինչ գլյուկոզը: Investigations carried out in vitro revealed that newly isolated vaginal lactobacilli – L. crispatus MH-8 and L.delbrueckii MH-10 consumed lactulose as effectively as glucose.

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

Հայաստանի ԳԱԱ

Date created:

2011-06-29

Format:

pdf

Identifier:

oai:arar.sci.am:93145

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Object collections:

Last modified:

Oct 28, 2024

In our library since:

Mar 20, 2020

Number of object content hits:

25

All available object's versions:

https://arar.sci.am/publication/102391

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Objects

Similar

This page uses 'cookies'. More information