Ցույց տուր կառուցվածքը

Հրապարակման մանրամասներ:

Հանդեսը լույս է տեսնում տարին մեկ անգամ:

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Արցախի պետական համալսարանի գիտական տեղեկագիր. Հասարակական և բնական գիտություններ=Ученые записки Арцахского государственного университета: Социальные и естественные науки=Artsakh state university's Proceedings: Social and natural sciences

Հրապարակման ամսաթիվ:

1998-

Հատոր:

2017

Համար:

1

ISSN:

1829-4375

Պաշտոնական URL:


Լրացուցիչ տեղեկություն:

Багирян К., Bagiryan K.

Վերնագիր:

E - հավելումները սննդամթերքում, որպես սոցիալ-էկոլոգիական խնդիր

Այլ վերնագիր:

E - пищевые добавки в продуктах питания, Как социально-экологическая проблема ; Food Additives, As A Socio-Environmental Problem

Ստեղծողը:

Բաղրյան, Քրիստինե

Համատեղ հեղինակները:

Արցախի պետական համալսարան

Աջակից(ներ):

Գլխավոր խմբ.՝ Վալերի Ավանեսյան

Խորագիր:

Սննդի էկոլոգիա

Չվերահսկվող բանալի բառեր:

E - սննդային հավելումներ ; սննդամթերք ; սինթետիկ նյութեր ; չափաμաժին ; քաղցկեղ ; հիվանդություններ ; մոնիթորինգ ; վերահսկողություն

Ծածկույթ:

172-175

Ամփոփում:

Одним из социально-экологических проблем нашего общества является качество продуктов. Продукты содержащие пищевые добавки - Е по разному влеяют на организм человека. Некоторые пищевые добавки могут привести к образованию тяжелых заболеваний и рака. Нами за 2016-2017 гг. были исследованны упаковки более 4150 продуктов вошедшие в рынок территории Арцаха .В этих образцах несмотря на заверения производителей, практически многие добавки являлись искусственными, а значит, потенциально опасными. Если учесть, что даже самые безопасные из них иногда вызывают реакцию у особо чувствительных людей. На исследуемых образцах нами выявились пищевые добавки - Е синтетического характера опасные для здоровья людей. Для улучшения качества продуктов необходимо ввести строгий контроль за качеством продуктов.
One of the social and environmental problems of our society is the quality of products. Products containing food additives are differently influenced by the human body. Some food additives can lead to the formation of severe diseases and cancer: In 2016, on our side E-type food additives supplements in more than 4150 different foods were investigated in the territory of the Artsakh.

Հրատարակության վայրը:

Ստեփանակերտ

Տեսակ:

Հոդված

Ձևաչափ:

pdf

Թվայնացում:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

Արցախի պետական համալսարան