Publication Details:
Journal or Publication Title:
Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia
Date of publication:
Volume:
Number:
ISSN:
Official URL:
Title:
Other title:
Creator:
А. М. Балаян ; Л. С. Манукян ; В. Т. Кочикян ; К. Б. Афян ; Н. А. Андреасян ; В. А. Абелян ; Э. Г. Африкян
Contributor(s):
Պատ․ խմբ․՝ Մ․ Գ․ Թումանյան (1948) ; Գ․ Հ․ Բաբաջանյան (1949-1954) ; Հ․ Գ․ Բատիկյան (1954-1977) ; Գլխ․ խմբ․՝ Է․ Գ․ Աֆրիկյան (1978-2007) ; Է․ Ս․ Գևորգյան (2008-2023) ; Ա․ Ա․ Առաքելյան (2023-)
Subject:
Biology ; Biochemistry ; Biotechnology
Uncontrolled Keywords:
Բալայան Ա. Մ. ; Մանուկյան Լ. Ս. ; Ղոչիկյան Վ. Տ. ; Կ. Բ. Աֆյան ; Անդրեասյան Ն. Ա. ; Աբելյան Վ. Հ. ; Աֆրիկյան Է. Գ. ; Balayan A. M. ; Manukyan L. S. ; Ghochikyan V. T. ; Afyan K. B. ; Andreasyan N. A. ; Abelyan V. H. ; Afrikyan E. G. ; иммобилизованные ферменты ; крахмал ; инулин ; фруктоолигосахариды
Coverage:
Abstract:
Изучены некоторые свойства иммобилизованной инулиназы в условиях высокой концентрации субстрата с целью получения фруктоолигосахаридов из крахмала и инулина. С использованием циклодекстринглюкозилтрансферазы (ЦГТаза, ЕС 2.4.1.19) и иммобилизованной инулиназы (2,1-β-D-фруктан-фруктаногидролаза, ЕС 3.2.1.7) получена смесь фруктоолигосахаридов с конечным СВ=76%. С помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии (ВЭЖХ) и тонкослойной хроматографии (ТХ) определен состав полученных олигосахаридов. Ուսումնասիրվել են իմոբիլիզացված ինուլինազի որոշ հատկություններ սուբստրատի բարձր կոնցենտրացիայի պայմաններում՝ օսլայից և ինուլինից ֆրուկտոօլիգոշաքարների ստացման նպատակով: Ցիկլոդեքստրինգլյուկոզիլտրանսֆերազի (ՑԳՏազ, EC 2.4.1.19) և իմոբիլիզացված ինուլինազի (2,1-β-D-ֆրուկտան-ֆրուկտանոհիդրոլազ, ЕС 3.2.1.7) կիրառմամբ ստացվել է ֆրուկտոօլիգոշաքարների խառնուրդ, որի չոր նյութերի վերջնական քանակը 76% է: Ստացված օլիգոշաքարների կազմը որոշվել է բարձր արդյունավետության հեղուկ քրոմատոգրաֆիայի (ԲԱՀՔ) և նրբաշերտ քրոմատոգրաֆիայի (ՆՔ) միջոցով: Some properties of immobilized inulinase in high concentrations of the substrate for obtaining of fructooligosaccharides from starch and inulin have been studied. With application of highly active Cyclodextringlucosyltransferase (CGTase, EC 2.4.1.19) and immobilized inulinase (2,1–β–D–fructan–fructanhydrolase, EC 3.2.1.7) a mixture of fructooligosaccharides with final DM equal to 76% has been obtained. The composition of obtained oligosaccharides has been revealed by use of high performance liquid chromatography (HPLC) and thin layer chromatography (TLC).
Place of publishing:
Երևան