Publication Details:
Journal or Publication Title:
Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia
Date of publication:
Volume:
Number:
ISSN:
Official URL:
Title:
Получение холодочувствительных заквасок пробиотика “Нарине”
Other title:
Creator:
Г. Г. Оганесян ; А. А. Барсегян ; С. С. Оганесян ; А. В. Марутян ; Г. Г. Григорян
Contributor(s):
Պատ․ խմբ․՝ Մ․ Գ․ Թումանյան (1948) ; Գ․ Հ․ Բաբաջանյան (1949-1954) ; Հ․ Գ․ Բատիկյան (1954-1977) ; Գլխ․ խմբ․՝ Է․ Գ․ Աֆրիկյան (1978-2007) ; Է․ Ս․ Գևորգյան (2008-2023) ; Ա․ Ա․ Առաքելյան (2023-)
Subject:
Biology ; Microbiology ; Biotechnology
Uncontrolled Keywords:
Հովհաննիսյան Հ. Գ. ; Բարսեղյան Ա. Հ. ; Հովհաննիսյան Ս. Ս. ; Մարության Ա. Վ. ; Գրիգորյան Գ. Գ. ; Hovhannisyan H. G. ; Barseghyan A. H. ; Hovhannisyan S. S. ; Marutyan A. V. ; Grigoryan G. G.закваска ; “Нарине” ; рифампицинустойчивые мутанты ; холодочувствительные закваски ; накопление биомассы ; скорость сквашивания ; титруемая кислотность
Coverage:
Abstract:
Одним из эффективных способов продления срока хранения кисломолочных продуктов является использование холодочувствительных заквасок. Показано, что среди устойчивых к рифампицину мутантов штамма Lactobacillus acidophilus ИНМИА-9602 удается отобрать холодочувствительные мутанты (CSM), не размножающиеся при минимальной температуре роста. Կաթնամթերքի պահպանման ժամկետը երկարացնելու առավել արդյունավետ միջոցներից է ցրտազգայուն մերանների օգտագործումը: Ցույց է տրվել, որ «Նարինե» դիետիկ կաթնամթերքի մերան հանդիսացող Lactobacillus acidophilus ԻՆՄԻԱ-9602 շտամի ռիֆամպիցինի հանդեպ կայուն մուտանտներից 1,2%-ը չի բազմանում աճի մինիմալ ջերմաստիճանում: The use of cold-sensitive starter cultures is an effective way to increase the shelf life of milk products. It has been revealed that from rifampicin-resistant mutants of Lactobacillus acidophilus INMIA 9602, which serves as starter for fermentation of probiotic dairy food “Narine”, 1.2 % aren’t propagate under minimal temperature.
Place of publishing:
Երևան