Object structure

Publication Details:

Հայաստանի կենսաբանական հանդեսը լույս է տեսնում 1948 թվականից տարին 4 անգամ։ 1948-1959թթ․ ամսագիրը կոչվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական և գյուղատնտեսական գիտությունների», 1960-1965թթ․ վերանվանվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական գիտությունների», իսկ 1966թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի կենսաբանական հանդես»։

Journal or Publication Title:

Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia

Date of publication:

2013

Volume:

65

Number:

1

ISSN:

0366-5119

Official URL:


Title:

Получение холодочувствительных заквасок пробиотика “Нарине”

Other title:

«Նարինե» պրոբիոտիկի ցրտազգայուն մերանների ստացումը; Obtaining of cold sensitive starters of probiotic "Narine"

Creator:

Г. Г. Оганесян ; А. А. Барсегян ; С. С. Оганесян ; А. В. Марутян ; Г. Г. Григорян

Contributor(s):

Պատ․ խմբ․՝ Մ․ Գ․ Թումանյան (1948) ; Գ․ Հ․ Բաբաջանյան (1949-1954) ; Հ․ Գ․ Բատիկյան (1954-1977) ; Գլխ․ խմբ․՝ Է․ Գ․ Աֆրիկյան (1978-2007) ; Է․ Ս․ Գևորգյան (2008-2023) ; Ա․ Ա․ Առաքելյան (2023-)

Subject:

Biology ; Microbiology ; Biotechnology

Uncontrolled Keywords:

Հովհաննիսյան Հ. Գ. ; Բարսեղյան Ա. Հ. ; Հովհաննիսյան Ս. Ս. ; Մարության Ա. Վ. ; Գրիգորյան Գ. Գ. ; Hovhannisyan H. G. ; Barseghyan A. H. ; Hovhannisyan S. S. ; Marutyan A. V. ; Grigoryan G. G.закваска ; “Нарине” ; рифампицинустойчивые мутанты ; холодочувствительные закваски ; накопление биомассы ; скорость сквашивания ; титруемая кислотность

Coverage:

44-49

Abstract:

Одним из эффективных способов продления срока хранения кисломолочных продуктов является использование холодочувствительных заквасок. Показано, что среди устойчивых к рифампицину мутантов штамма Lactobacillus acidophilus ИНМИА-9602 удается отобрать холодочувствительные мутанты (CSM), не размножающиеся при минимальной температуре роста. Կաթնամթերքի պահպանման ժամկետը երկարացնելու առավել արդյունավետ միջոցներից է ցրտազգայուն մերանների օգտագործումը: Ցույց է տրվել, որ «Նարինե» դիետիկ կաթնամթերքի մերան հանդիսացող Lactobacillus acidophilus ԻՆՄԻԱ-9602 շտամի ռիֆամպիցինի հանդեպ կայուն մուտանտներից 1,2%-ը չի բազմանում աճի մինիմալ ջերմաստիճանում: The use of cold-sensitive starter cultures is an effective way to increase the shelf life of milk products. It has been revealed that from rifampicin-resistant mutants of Lactobacillus acidophilus INMIA 9602, which serves as starter for fermentation of probiotic dairy food “Narine”, 1.2 % aren’t propagate under minimal temperature.

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Date created:

2013-03-29

Type:

Հոդված

Format:

pdf

Call number:

АЖ 407

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան