Հրապարակման մանրամասներ:
Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:
Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia
Հրապարակման ամսաթիվ:
Հատոր:
Համար:
ISSN:
Պաշտոնական URL:
Վերնագիր:
Содержание витаминов в винах, приготовленных из новых селекционных сортов винограда
Այլ վերնագիր:
Ստեղծողը:
К. Н. Казумян ; Л. А. Геворкян ; З. Э. Мурадян
Աջակից(ներ):
Պատ․ խմբ․՝ Մ․ Գ․ Թումանյան (1948) ; Գ․ Հ․ Բաբաջանյան (1949-1954) ; Հ․ Գ․ Բատիկյան (1954-1977) ; Գլխ․ խմբ․՝ Է․ Գ․ Աֆրիկյան (1978-2007) ; Է․ Ս․ Գևորգյան (2008-2023) ; Ա․ Ա․ Առաքելյան (2023-)
Խորագիր:
Չվերահսկվող բանալի բառեր:
Կազումյան Ն. Կ. ; Գևորգյան Լ. Ա. ; Մուրադյան Զ. Է. ; Kazumyan K. N. ; Gevorkyan E. A. ; Muradyan Z. E. ; вино ; термообработка ; витамины ; биологическая активность ; питательная ценность.
Ծածկույթ:
Ամփոփում:
Объектом наших исследований были витамины группы В и витамин С в винах, приготовленных из новых селекционных сортов винограда, и влияние термической обработки вин на сохранение содержания указанных витаминов. Выявлено, что термическая обработка виноматериалов и вин провоцирует снижение содержания витаминов, особенно группы В, чем снижается пищевая ценность продукта. Հետազոտվել է B խմբի վիտամինների և C վիտամինի պարունակությունը խաղողի նոր սելեկցիոն սորտերից պատրաստված գինիներում և ջերմամշակման ազդեցությունը դրանց պահպանման վրա: Հետազոտություններով պարզվել է, որ C վիտամինի և B խմբի վիտամինների պարունակությունը ջերմամշակման արդյունքում նվազում է:
Հրատարակության վայրը:
Երևան