Հրապարակման մանրամասներ:
Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:
Հայաստանի քիմիական հանդես =Chemical Journal of Armenia
Հրապարակման ամսաթիվ:
Հատոր:
Համար:
ISSN:
Լրացուցիչ տեղեկություն:
սեղմիր այստեղ կապին հետևելու համար
Վերնագիր:
Ингибирующее действие экстрактов из семян ягод и фруктов и кинетические параметры их окисляемости
Այլ վերնագիր:
Ստեղծողը:
Л. Р. Варданян ; Р. Л. Варданян ; А. Г. Хачатрян
Աջակից(ներ):
Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Լ․ Մնջոյան (1957-1962) ; Գլխ․ խմբ․՝ Գ․ Տ․ Թադևոսյան (1962-1973) ; Մ․ Հ․ Ինճիկյան (1974-1976)
Խորագիր:
Չվերահսկվող բանալի բառեր:
Վարդանյան Լ. Ռ. ; Վարդանյան Ռ. Լ. ; Խաչատրյան Ա. Գ. ; Vardanyan L.R. ; Vardanyan R.L. ; Khachatryan A.G.
Ծածկույթ:
Ամփոփում:
Экстракты, полученные из грецкого ореха, фундука, желуди и шиповника, обладают ингибирующим действием на процесс инициированного окисления кумола. По периодам индукции и кинетике поглощения кислорода кумола определены параметры, характеризующие активности исследованных экстрактов ингибиторов (k2/k7) и их содержание (f[InH] ). Ընկույզից, պնդուկից, կաղինից և մասուրից ստացված էքստրակտներն ունեն ինհիբիցնող ազդեցություն կումոլի հարուցված օքսիդացման վրա: Թթվածնի կլանման կինետիկայի տվյալներով որոշվել են էքստրակտների՝ որպես ինհիբիտորների ակտիվությունը բնութագրող պարամետրերը՝ K2/K7, ինչպես նաև ինհիբիտորների քանակությունն էքստրակտներում: For the initiation process of cumene oxidation the inhibition extracts from greec nut, dog-rose, hazel-nut and acorn has been investigated by finding non-toxical and food inhibitors in them.
Հրատարակության վայրը:
Երևան
Հրատարակիչ:
Ստեղծման ամսաթիվը:
Տեսակ:
Ձևաչափ:
Թվայնացում:
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան