Ցույց տուր կառուցվածքը

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

«Կաճառ» Գիտական հոդվածների ժողովածու. ՀՀ ԳԱԱ Գիտակրթական միջազգային կենտրոն = ״Качар״ Сборник научных трудов. НАН РА Международный научно-образовательный центр =“Katchar” Collection of Scientific Articles. International Scientific-Educational Center NAS RA

Հրապարակման ամսաթիվ:

2015

ISSN:

2579-2903

Պաշտոնական URL:

սեղմիր այստեղ կապին հետևելու համար

Լրացուցիչ տեղեկություն:

սեղմիր այստեղ կապին հետևելու համար

Վերնագիր:

Աղիքային դիսբակտերիոզի գնահատման մեթոդների համեմատություն

Այլ վերնագիր:

Сравнительная оценка методов дисбактериоза; Comparative assessment of dysbacteriosis methods

Ստեղծողը:

Անահիտ Մանվելյան ; Մարինե Բալայան ; Լենա Մալխասյան ; Մարիաննա Իսաջանյան ; Վարդան Ծատուրյան ; Աստղիկ Փեփոյան

Խորագիր:

Science ; Microbiology ; Medicine

Չվերահսկվող բանալի բառեր:

Манвелян Анаит ; Балаян Марине ; Малхасян Лена ; Исаджанян Марианна ; Цатурян Вардан ; Пепоян Астхик ; Manvelyan Anahit ; Balayan Marine ; Malkhasyan Lena ; Isajanyan Marianna ; Tsaturyan Vardan ; Pepoyan Astghik

Ծածկույթ:

25-33

Ամփոփում:

Несмотря на развитие генетических методов идентификации микроорганизмов, микробиологический культуральный метод до сих пор широко применяется в медицинской и ветеринарной практике Республики Армения. Существуют опасения,что, помимо невозможности оценки некультивируемых видов микроорганизмов, применение культурального метода дает неоднозначные результаты и для культивируемых бактерий. Представленные исследования свидетельствуют о том, что культуральный анализ может с уверенностью применяться для идентификации бактерий родов Escherichia и Lactobacillus при оценке кишечного дисбактериоза. Despite the development of genetic methods for identification of microorganisms, microbiological cultural method is still widely used in medical and veterinary practice in the Republic of Armenia. There are concerns that, in addition to the incapability to assess the noncultivated microbial species, the use of the cultural method gives diverse results for cultivated bacteria too. The present study suggests that the cultural analysis can safely be used to identify the bacteria of the genera Lactobacillus and Escherichia when assessing intestinal dysbacteriosis.

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Ստեղծման ամսաթիվը:

2015-08-25

Տեսակ:

Հոդված

Ձևաչափ:

pdf

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան