Հրապարակման մանրամասներ:
Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:
Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология
Հրապարակման ամսաթիվ:
Հատոր:
ISSN:
Պաշտոնական URL:
Լրացուցիչ տեղեկություն:
Վերնագիր:
«Գրին Միքս» կենսապարարտանյութի ազդեցությունը տաքդեղի սորտերի տնտեսապես արժեքավոր հատկանիշների վրա
Այլ վերնագիր:
Влияние биоудобрения “Грин Микс” на хозяйственно ценные признаки сладких сортов перца ; An Investigation of the Effects of “Green Mix” Biofertilizer on Economically Valuable Traits of BellPepper Varieties
Ստեղծողը:
Սարգսյան, Գ. Ժ. ; Թադևոսյան, Լ. Մ. ; Ավագյան, Ա. Է. ; Մարտիրոսյան, Գ. Ս.
Համատեղ հեղինակները:
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Աջակից(ներ):
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Խորագիր:
Չվերահսկվող բանալի բառեր:
բերքատվություն ; կենսապարարտանյութ ; շահութաբերություն ; տաքդեղ ; ֆենոլոգիական փուլեր
Ծածկույթ:
Ամփոփում:
Ջերմատան պայմաններում ուսումնասիրվել է «Գրին Ֆարմ» ՍՊԸ-ի կողմից արտադրված «Գրին միքս» ունիվերսալ կենսապարարտանյութի ազդեցությունը քաղցր տաքդեղի Լոշտակ և Հայկ սորտերի տնտեսապես արժեքավոր հատկանիշների վրա։ Հետազոտություններով պարզվել է, որ «Գրին միքս» կենսապարարտանյութը խթանել է տաքդեղի փորձարկվող սորտերի աճն ու զարգացումը, բարելավել պտուղների և սերմերի որակական ցուցանիշները, նպաստել բերքատվության ավելացմանն ու շահութաբերության բարձրացմանը: Ուստի այն կարելի է առաջարկել որպես տաքդեղի մշակության արդյունավետ կենսապարարտանյութ և կիրառել ինչպես ավանդական, այնպես էլ օրգանական գյուղատնտեսությունում:
Հրատարակության վայրը:
Երևան