Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
The effect of Indian mycorrhizal preparation Mykonet (Mn) on the growth, development, productivity and yield quality of the pepper varieties Zmrukht, Nush- 55 and tomato varieties Anahit-351 and Noy was studied. Seeds of each variety were soaked in 0.01 % Mn solution for 1 and 2 hours. It was shown that Mn increased fruit quality and yield capacity of the pepper and tomato, depending on the treatment duration and crop variety. Two-hour-treatment was the most effective method for the mentioned plants. High productivity was recorded in the pepper variety Zmrukht and tomato variety Anahit-351. They exceeded the control variant by 16.5 % and 11.1 % respectively.
Երևան
oai:arar.sci.am:359307
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան
Jun 21, 2024
May 10, 2023
4
https://arar.sci.am/publication/388468
Հրատարակության անուն | Ամսաթիվ |
---|---|
Martirosyan, G. S., The Effect of Mykonet on the Quality of Pepper and Tomato Fruits, their Bio-Morphological Properties and Yield Indicators | Jun 21, 2024 |
Tadevosyan, L. M. Martirosyan, G. S. Kirakosyan, G. V. Hakobyan, A. H. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Martirosyan, G. S. Tadevosyan, L. M. Pahlevanyan, A. M. Atchemyan, G. Zh. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Tadevosyan, L. M. Balayan, R. S. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Yeritsyan, S. K. Gasparyan, G. H. Yeritsyan, L. S. Martirosyan, G. S. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Gasparyan, G. H. Yeritsyan, S. K. Yeritsyan, L. S. Santrosyan, G. S. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Tadevosyan, A. M. Gasparyan, N. A. Terteryan, H. Z. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Gharakhanyan, K. A. Galstyan, M. H. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Atсhemyan, L. H. Mirzoyan, V. S. Petrosyan, N. K. Karapetyan, G. A. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան