Նիւթ

Վերնագիր: Ֆինանսական արդյունքների հաշվառման հիմնախնդիրները ագրոպարենային ոլորտում

Ստեղծողը:

Մեժլումյան, Ա. Է.

Տեսակ:

Հոդված

Հրապարակման մանրամասներ:

Պարբերականը հիմնադրվել է 2003 թ. փետրվարի 26-ին՝ Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայի գիտական խորհրդի որոշմամբ, սկզբում՝ «Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայի տեղեկագիր», այնուհետև՝ «Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանի տեղեկագիր», «Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի տեղեկագիր» վերնագրերով: «Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի տեղեկագիր» գիտական պարբերականը ՀՀ ԿԳՄՍՆ Բարձրագույն որակավորման կոմիտեի կողմից ներառված է դոկտորական և թեկնածուական ատենախոսությունների արդյունքների ու դրույթների հրապարակման համար ընդունելի գիտական հանդեսների ցանկում: Պարբերականի նպատակը գիտահետազոտական աշխատանքների արդյունքների ներկայացման և լուսաբանման միջոցով ագրարային ոլորտի խնդիրներին ուղղված գիտական լուծումներ առաջադրելն է: Հիմք ընդունելով պարբերականի մասնագիտական ուղղվածությունը, նպատակը և վերնագիրը բովանդակությանն առավել համապատասխանեցնելու անհրաժեշտությունը՝ 2019 թ. մայիսի 16-ին համալսարանի գիտական խորհուրդը որոշել է այն վերանվանել «Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա», որը «Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի տեղեկագիր» պարբերականի իրավահաջորդն է: «Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա» պարբերականը հրատարակվում է տարվա ընթացքում չորս անգամ՝ անգլերեն առանձին, հայերեն և ռուսերեն միասնական համարներով, յուրաքանչյուր եռամսյակը մեկ:

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология

Հրապարակման ամսաթիւ:

2019

Հատոր:

2/66

ISSN:

2579-2822

Պաշտոնական URL:


Լրացուցիչ տեղեկութիւն:

Межлумян А. Э.

Այլ վերնագիր:

Проблемы учета финансовых результатов в агропродовольственном секторе ; Accounting Problems of Financial Results in Agricultural Sector

Համատեղ հեղինակները:

Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան

Աջակից(ներ):

Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան

Ծածկոյթ:

46-49

Ամփոփում:

Սննդի արդյունաբերության կազմակերպությունների կառավարչական հաշվառումը միայն ծախսերի փաստացի հոսքերի հիման վրա ստացված տեղեկատվություն է, ինչը լիովին չի վերահսկում ինքնարժեքի ձևավորումը: Հետևաբար անհրաժեշտ է բարելավել կառավարչական հաշվառման նկատմամբ հսկողությունը՝ նկատի ունենալով պատասխանատու կենտրոնի հաշվարկային և փաստացի ծախսերը, ինչպես նաև դրանց շեղումները: Այդպիսի հաշվետվությունները կնպաստեն կառավարչական որոշումների պատշաճ և ժամանակին ընդունմանը և սննդի արդյունաբերության ձեռնարկություններում ներքին հսկողության արդյունավետության բարձրացմանը:
Управленческий учет в организациях пищевой промышленности в настоящее время предоставляет информацию только на основе фактических потоков расходов, что не полностью контролирует формирование себестоимости. Следовательно, необходимо улучшить функции надзора за управленческим учетом, принимая во внимание расчетные и фактические затраты ответственного центра, а также их отклонения. Такие отчеты будут способствовать надлежащему и своевременному принятию управленческих решений и повышению эффективности внутреннего контроля на предприятиях пищевой промышленности․
Managerial accounting in the food processing organizations currently provides information only on the basis of factual expenditure flows, which does not fully control the cost price formation. Therefore, there is a need to improve the monitoring functions in managerial accounting by establishing accounting of cost flows according to responsibility centers, values of estimates and their deviations. Such reports will promote suitable and timely managerial decision-making and increase the effectiveness of internal control in food processing companies.

Հրատարակութեան վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀԱԱՀ հիմնադրամ

Ձեւաչափ:

pdf

Նոյնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:359257

Թուայնացում:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Նիւթին հաւաքածոները:

Վերջին անգամ ձեւափոխուած է:

Jun 21, 2024

Մեր գրադարանին մէջ է սկսեալ:

May 5, 2023

Նիւթին բովանդակութեան հարուածներուն քանակը:

17

Նիւթին բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/388415

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը RDF ձեւաչափով:

RDF

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը OAI-PMH ձեւաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը կ'օգտագործէ 'cookie-ներ'։ Յաւելեալ տեղեկատուութիւն