Publication Details:
Journal or Publication Title:
Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология
Date of publication:
Volume:
ISSN:
Official URL:
Additional Information:
Даштоян А. Л., Балуянц Я. Г., Симонян Э. М.
Title:
Կիսապատրաստվածքների արտադրության տեխնոլոգիայի կատարելագործում
Other title:
Technological Improvement in the Semi-Finished Product Manufacture ; Совершенствование технологии производства полуфабрикатов
Creator:
Դաշտոյան, Ա. Լ. ; Բալույանց, Յ. Հ. ; Սիմոնյան, Է. Մ.
Corporate Creators:
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Contributor(s):
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Subject:
Uncontrolled Keywords:
կիսապատրաստվածք ; բջջանյութ ; բաղադրագիր ; պատրաստի մթերքի ելք ; ինքնարժեք
Coverage:
Abstract:
Մսային կիսապատրաստվածքներն օգտագործելուց առաջ պահանջում են միայն լրացուցիչ ջերմային մշակում: Դրանք սննդակարգը լրացնում են օգտակար բաղադրիչներով՝ սպիտակուցներով, ճարպերով, ածխաջրերով և հանքային նյութերով: Ուստի ժամանակակից աշխարհում տարեցտարի ընդլայնվում է դրանց արտադրությունը: Հետազոտության արդյունքների հիման վրա կազմվել է բջջանյութի օգտագործմամբ կոտլետի նոր տեսակի բաղադրատոմս, ինչպես նաև կատարվել են տեխնոլոգիական պարամետրերի, էներգետիկ արժեքի և ինքնարժեքի հաշվարկներ:
Мясные полуфабрикаты перед использованием требуют только дополнительную термообработку. Они дополняют рацион питания полезными компонентами - белками, жирами, углеводами и минеральными веществами. Поэтому в современном мире их производство растет с каждым годом. На основе результатов проведенного исследования составлен рецепт нового вида котлет - с использованием растительной клетчатки, а также осуществлены расчёты технологических параметров, энергетической ценности и себестоимости.
Prior to the use of meat semi-finished products, only additional thermal treatment is needed. They supplement the food ration with useful components, such as proteins, fats, carbohydrates and minerals. Thus, in the modern world their production is yearly being expanded. Based on the research results, a new cutlet recipe with the use of cellulose has been established and estimations in technological parameters, energy value and cost price have been conducted.
Place of publishing:
Երևան