Հրապարակման մանրամասներ:
Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:
Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология
Հրապարակման ամսաթիվ:
Հատոր:
ISSN:
Պաշտոնական URL:
Վերնագիր:
Development of New Meat Product Technologyvia Tea Plants Application
Ստեղծողը:
Sahakyan, E. L. ; Sargsyan, H. S.
Համատեղ հեղինակները:
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Աջակից(ներ):
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Խորագիր:
Չվերահսկվող բանալի բառեր:
smoked/cured product ; poultry meat ; tea plants ; technology ; innovation
Ծածկույթ:
Ամփոփում:
The aim of the current research is to develop a new technology for smoked/ cured meat production from the poultry meat, while reducing the ageing period and supplementing the product with proteins and carbohydrates needed for the regular life activity of human organism. To this end we have developed a technology for manufacturing new variety of smoked product via the use of herbaceous plants, which reduce the ageing times of cured meat in 2 times. The recipe and technological phases for the new type of smoked product manufacture was established. Besides, its physicochemical indices and shelf life was determined and the energy value was estimated.
Հրատարակության վայրը:
Երևան