Object structure

Publication Details:

Լույս է տեսնում 1948 թվականից՝ տարին 4 անգամ։

Journal or Publication Title:

ՀՀ ԳԱԱ և ՀՊՃՀ Տեղեկագիր. Տեխնիկական գիտություններ =Proceedings of the NAS RA and SEUA: Technical Sciences

Date of publication:

2007

Volume:

60

Number:

2

ISSN:

0002-306X

Official URL:


Title:

Радиометрическое устройство ик диапазона, для контроля качества пищевыx продуктов

Other title:

ԻԿ տիրույթի ռադիոմետրիկ սարք` սննդամթերքի որակի գնահատման համար; IR radiometer device for quality control of food products

Creator:

Р. А. Симонян ; А. Г. Гулян ; Э. Г. Везирян ; О. А. Мартиросян ; О. Ж. Севоян

Contributor(s):

Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Գ․ Նազարով (1957-1964) ; Մ․ Վ․ Կասյան (1964-1988) ; Ռ․ Մ․ Մարտիրոսյան (1989-2017 ) ; Գլխավոր խմբ․՝ Վ․ Շ․ Մելիքյան (2018-)

Subject:

Technology ; Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering

Uncontrolled Keywords:

Սիմոնյան Ռ. Ա. ; Գուլյան Ա. Գ. ; Վեզիրյան Ե. Գ. ; Մարտիրոսյան Օ. Ա. ; Սևոյան Օ. Ժ. ; Simonyan R. A. ; Ghulyan A. G. ; Veziryan E. G. ; Martirosyan O. A. ; Sevoyan O. Zh. ; ИК радиометр ; чувствительность ; поглощение ; отражение ; жидкость ; качество

Coverage:

338-345

Abstract:

Описано радиометрическое устройство в составе высокочувствительного радиометра и источника стабильного модулированного излучения инфракрасного (ИК) диапазона. Приведены результаты измерения величин коэффициентов передачи и диффузного отражения ряда масломолочных продуктов и жидкостей. Նկարագրված է ռադիոմետրիկ սարք, որը բաղկացած է բարձր զգայնությամբ ռադիոմետրից և կայուն հզորությամբ, մոդուլացված ինֆրակարմիր [իկ] տիրույթի ճառագայթման աղբյուրից: Բերվում է սարքի նկարագրությունը, բացատրվում է աշխատանքը, բերվում են այդ սարքով կատարված չափումները` աղյուսակների և գրաֆիկների ձևով: A radiometer device including a stable source of modulated IR radiation and a highly sensitive receiver is described. The structural diagram of the device is given and its operation is described. The results of measurements are presented in the form of IR transmission and diffusive reflection coefficients for some dairy products and liquids, organized as tables and plots.

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Date created:

2007-06-20

Type:

Հոդված

Format:

pdf

Call number:

АЖ 413

Digitization:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան