Ցույց տուր կառուցվածքը

Հրապարակման մանրամասներ:

Լույս է տեսնում 1948 թվականից՝ տարին 4 անգամ։

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

ՀՀ ԳԱԱ և ՀՊՃՀ Տեղեկագիր. Տեխնիկական գիտություններ =Proceedings of the NAS RA and SEUA: Technical Sciences

Հրապարակման ամսաթիվ:

2004

Հատոր:

57

Համար:

2

ISSN:

0002-306X

Պաշտոնական URL:


Վերնագիր:

Դեֆորմացման աստիճանի և ջերմաստիճանի ու ածխածնի պարունակության ազդեցությունը եռակալված նախապատրաստվածքների ԲՋՄՄ արդյունավետության վրա

Այլ վերնագիր:

Влияние степени и температуры деформации и содержания углерода на эффективность ВТМО спеченных заготовок; The influence on the efficiency of httmt depending on the degree and temperature of the deformation and contents of carbon in the sintered bars

Ստեղծողը:

Ս. Գ. Մամյան ; Ա. Վ. Անդրիասյան

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Գ․ Նազարով (1957-1964) ; Մ․ Վ․ Կասյան (1964-1988) ; Ռ․ Մ․ Մարտիրոսյան (1989-2017 ) ; Գլխավոր խմբ․՝ Վ․ Շ․ Մելիքյան (2018-)

Խորագիր:

Technology

Չվերահսկվող բանալի բառեր:

Мамян С. Г. ; Андриасян А. В. ; Mamyan S. G. ; Andriassyan A. V. ; ջերմամեխանիկական մշակում ; դինամիկ պոլիգոնացում ; վերաբյուրեղացում ; ամրացման էֆեկտ

Ծածկույթ:

227-232

Ամփոփում:

Հետազոտվել է պողպատե եռակալված նախապատրաստվածքների ԲՋՄՄ ժամանակ ամրացման էֆեկտի կախվածությունը ածխածնի պարունակությունից, դեֆորմացման աստիճանից և ջերմաստիճանից: Սահմանված է, որ փոշեպողպատների ԲՋՄՄ ժամանակ ածխածնի լավարկված պարունակությունը կազմում է 0,6%, մեծանում են դեֆորմացման լավարկված աստիճանի ու ջերմաստիճանի տիրույթները: Исследована зависимость эффекта ВТМО стальных спеченных заготовок от содержания углерода, степени и температуры деформации. Установлено, что оптимальное содержание углерода при ВТМО порошковых сталей составляет 0,6%. При этом расширяется область оптимальных степеней и температур деформации. Efficiency dependence of steel sintered bars HTTMT on carbon contents, deformation degree and temperature is studied. It has been established that during HTTMT of powder steels the optimal contents of carbon is 0,6% and the space of optimal deformation degree and temperature is expanded.

Հրատարակության վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Ստեղծման ամսաթիվը:

2004-12-15

Տեսակ:

Հոդված

Ձևաչափ:

pdf

Դասիչ:

АЖ 413

Թվայնացում:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան