Object structure

Publication Details:

Հայաստանի կենսաբանական հանդեսը լույս է տեսնում 1948 թվականից տարին 4 անգամ։ 1948-1959թթ․ ամսագիրը կոչվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական և գյուղատնտեսական գիտությունների», 1960-1965թթ․ վերանվանվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական գիտությունների», իսկ 1966թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի կենսաբանական հանդես»։

Journal or Publication Title:

Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia

Date of publication:

2022

Volume:

74

Number:

1

Official URL:


Additional Information:

Բագիյան Վ. Ա., Խաչատուրյան Ն. Ս., Bagiyan V. A., Khachaturyan N. S.

Title:

Исследование технологически ценных свойств высокоактивных дрожжей Saccharomyces cerevisiae и влияния длительного поддержания штаммов на их ферментативную активность

Other title:

Բարձր ակտիվությամբ Saccharomyces cerevisiae խմորասնկերի տեխնոլոգիական արժեքավոր հատկությունների և շտամների ֆերմենտատիվ ակտիվության ուսումնասիրությունը երկարատև պահպանումից հետո ; Study of technologically valuable properties of highly active yeasts Saccharomyces cerevisiae and the influence of long-term maintenance of strains on their enzymative activity

Creator:

Багиян, В. А. ; Хачатурян, Н. С.

Corporate Creators:

Центр депонирования микробов НПЦ “Армбиотехнология” НАН РА

Contributor(s):

Պատ․ խմբ․՝ Մ․ Գ․ Թումանյան (1948) ; Գ․ Հ․ Բաբաջանյան (1949-1954) ; Հ․ Գ․ Բատիկյան (1954-1977) ; Գլխ․ խմբ․՝ Է․ Գ․ Աֆրիկյան (1978-2007) ; Է․ Ս․ Գևորգյան (2008-2023) ; Ա․ Ա․ Առաքելյան (2023-)

Subject:

Биотехнология

Uncontrolled Keywords:

Saccharomyces cerevisiae ; подъемная сила ; α-глюкозидазная активность ; осмостойкость ; генеративная активность

Coverage:

51-56

Abstract:

Исследование посвящено изучению биологических особенностей штаммов хлебо-пекарных дрожжей Saccharomyces cerevisiae, а также влияния длительного поддержания (1996-2021гг.) в лабораторных условиях на их ферментативную активность.
Ուսումնասիրությունը նվիրված է հացաթխման խմորիչի՝ Saccharomyces cerevisiae շտամների կենսաբանական բնութագրերին, ինչպես նաև լաբորատոր պայմաններում երկարատև պահպանման (1996-2021 թթ.) ազդեցությանը նրանց ֆերմենտային ակտիվության վրա:
The research is focused on the study of biological properties of baker's yeast strains Saccharomyces cerevisiae, as well as the effect of long-term maintenance (1996 - 2021) in laboratory conditions on their enzymatic activity․

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

Հայաստանի ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.

Type:

Հոդված

Format:

pdf

Call number:

АЖ 407

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան