Ցույց տուր կառուցվածքը

Հրապարակման մանրամասներ:

Հայաստանի կենսաբանական հանդեսը լույս է տեսնում 1948 թվականից տարին 4 անգամ։ 1948-1959թթ․ ամսագիրը կոչվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական և գյուղատնտեսական գիտությունների», 1960-1965թթ․ վերանվանվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական գիտությունների», իսկ 1966թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի կենսաբանական հանդես»։

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia

Հրապարակման ամսաթիվ:

2020

Հատոր:

72

Համար:

1-2

ISSN:

0366-5119

Պաշտոնական URL:


Լրացուցիչ տեղեկություն:

Հովհաննիսյան Հ. Գ., Բարսեղյան Ա. Հ., Դանիելյան Լ. Վ., Փաշայան Մ. Մ.

Վերնագիր:

Видовая принадлежность заквасочной культуры лечебно-диетического кисломолочного напитка “Нарине”

Այլ վերնագիր:

Նարինե ֆունկցիոնալ կաթնաթթվային ըմպելիքի խմորիչ կուլտուրայի տեսակային պատկանելությունը

Ստեղծողը:

Оганесян, Г. Г. ; Барсегян, А. А. ; Даниелян, Л. В. ; Пашаян, М. М.

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Մ․ Գ․ Թումանյան (1948) ; Գ․ Հ․ Բաբաջանյան (1949-1954) ; Հ․ Գ․ Բատիկյան (1954-1977) ; Գլխ․ խմբ․՝ Է․ Գ․ Աֆրիկյան (1978-2007) ; Է․ Ս․ Գևորգյան (2008-2023) ; Ա․ Ա․ Առաքելյան (2023-)

Խորագիր:

Կենսաբանություն ; Բժշկագիտություն ; Կենսատեխնոլոգիա ; Բուսաբանություն ; Կենդանաբանություն ; Ֆիզիոլոգիա ; Մանրէաբանություն ; Կենսաքիմիա ; Կենսաֆիզիկա ; Գենետիկա

Չվերահսկվող բանալի բառեր:

Lactobacillus acidophilus ; Lactobacillus helveticus, закваска “Нарине” ; пробиотик ; идентификаци

Ծածկույթ:

95-101

Ամփոփում:

Ձևաբանական, կուլտուրալ, ֆիզիոլոգիական, կենսաքիմիական և մոլեկուլային գենետիկական տվյալների համաապարփակ վերլուծության հիման վրա Նարինե կաթնաթթվային ըմպելիքի խմորիչ կուլտուրան վերանույնականացվել է որպես Lactobacillus helveticus Ep 317/402: На основании всеобъемлющего анализа морфологических, культурных, физиологических, биохимических и молекулярно-генетических данных исходная культура кисломолочного напитка Нарине Lactobacillus acidophilus Ep 317/402 была повторно идентифицирована как Lactobacillus helveticus Ep 317/402. Based on a detailed analysis of morphological, cultural, physiological, biochemical, and molecular genetic data, the starter culture of the sour milk beverage Narine based on a comprehensive analysis of morphological, cultural, physiological, biochemical and molecular genetic data, the starter of the sour milk beverage Narine Lactobacillus acidophilus Ep 317/402 was re-identified as Lactobacillus helveticus Ep 317/402.

Հրատարակության վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

Հայաստանի ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.

Տեսակ:

Հոդված

Ձևաչափ:

pdf

Դասիչ:

АЖ 407

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան