Օբյեկտ

Վերնագիր: H2 production and role of hydrogenases in Escherichia coli batch cultures during fermentation of mixture of glycerol and acetate at different pHs

Publication Details:

Հայաստանի կենսաբանական հանդեսը լույս է տեսնում 1948 թվականից տարին 4 անգամ։ 1948-1959թթ․ ամսագիրը կոչվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական և գյուղատնտեսական գիտությունների», 1960-1965թթ․ վերանվանվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական գիտությունների», իսկ 1966թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի կենսաբանական հանդես»։

Journal or Publication Title:

Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia

Date of publication:

2019

Volume:

71

Number:

2

ISSN:

0366-5119

Official URL:


Other title:

H2-ի արտադրությունը և հիդրոգենազների դերը Escherichia coli -ում գլիցերոլի և քացախաթթվի խառնուրդների խմորման ընթացքում տարբեր pH-ներում; Производство H2 и роль гидрогеназ в периодических культурах у Escherichia coli при ферментации смеси глицерoна и ацетата при различных pH

Contributor(s):

Պատ․ խմբ․՝ Մ․ Գ․ Թումանյան (1948) ; Գ․ Հ․ Բաբաջանյան (1949-1954) ; Հ․ Գ․ Բատիկյան (1954-1977) ; Գլխ․ խմբ․՝ Է․ Գ․ Աֆրիկյան (1978-2007) ; Է․ Ս․ Գևորգյան (2008-2023) ; Ա․ Ա․ Առաքելյան (2023-)

Coverage:

66-73

Abstract:

E. coli is able to ferment sugars and/or glycerol for producing H2. H2 is produced via four multiple and reversible [Ni-Fe] Hyd enzymes. This study describes growth and H2 production in batch cultures during utilization of mixture of acetate (5 g/l) and glycerol (10 g/l) at various pHs (7.5, 6.5) in E. coli wild type and mutants with defects in Hyd genes. E. coli-ն կարող է խմորել շաքարներ և / կամ գլիցերոլ H2 արտադրելու համար: H2 արտադրվում է չորս դարձելի [Ni-Fe] Հիդ ֆերմենտների միջոցով: Այս ուսումնասիրությունը նկարագրում է աճը և H2 արտադրությունը քացախաթթվի (5 գ/լ) և գլիցերոլի (10 գ/լ) խառնուրդի օգտագործման ընթացքում աղիքային ցուպիկի վայրի տիպի և տարբեր Հիդների գեներում առկա խախտումներով մուտանտներում տարբեր pH-ներում (7.5, 6.5): Е. coli способна утилизировать сахара и/или глицерин для получения H2.Н2 с помощью четырех обратимых ферментов [Ni-Fe] Гид. Это исследование описывает рост и производство H2 в периодических культурах во время использования смеси ацетата (5 г/л) и глицерина (10 г/л) при различных pH (7, 5; 6, 5) у кишечной палочки дикого типа и у мутантов с дефектами в генах Гид.

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Date created:

2019-06-10

Format:

pdf

Identifier:

oai:arar.sci.am:238622

Call number:

АЖ 407

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Օբյեկտի հավաքածուներ:

Վերջին անգամ ձևափոխված:

Oct 7, 2024

Մեր գրադարանում է սկսած:

Jun 26, 2020

Օբյեկտի բովանդակության հարվածների քանակ:

31

Օբյեկտի բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/260587

Ցույց տուր նկարագրությունը RDF ձևաչափով:

RDF

Ցույց տուր նկարագրությունը OAI-PMH ձևաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը օգտագործում է 'cookie-ներ'։ Ավելի տեղեկատվություն