Object structure

Publication Details:

Հայաստանի կենսաբանական հանդեսը լույս է տեսնում 1948 թվականից տարին 4 անգամ։ 1948-1959թթ․ ամսագիրը կոչվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական և գյուղատնտեսական գիտությունների», 1960-1965թթ․ վերանվանվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական գիտությունների», իսկ 1966թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի կենսաբանական հանդես»։

Journal or Publication Title:

Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia

Date of publication:

2018

Volume:

70

Number:

4

ISSN:

0366-5119

Official URL:


Title:

Parachlorella Kessleri կանաչ միաբջիջ ջրիմուռի որոշ արտադրողական հատկությունների բնութագրումը

Other title:

Характеристика некоторых продуктивных свойств зеленой одноклеточной микроводоросли Parachlorella kessleri; Characteristics of certain productive properties of green microalgae Parachlorella kessleri

Creator:

Ն. Ք. Քալանթարյան

Contributor(s):

Պատ․ խմբ․՝ Մ․ Գ․ Թումանյան (1948) ; Գ․ Հ․ Բաբաջանյան (1949-1954) ; Հ․ Գ․ Բատիկյան (1954-1977) ; Գլխ․ խմբ․՝ Է․ Գ․ Աֆրիկյան (1978-2007) ; Է․ Ս․ Գևորգյան (2008-2023) ; Ա․ Ա․ Առաքելյան (2023-)

Subject:

Biology ; Botany ; Hydrobiology

Uncontrolled Keywords:

Калантарян Н. К. ; Kalantaryan N.K. ; միկրոջրիմուռ ; Parachlorella kessleri ; ֆիզիկաքիմիական անալիզ

Coverage:

90-96

Abstract:

Ինտենսիվ կուլտիվացման պայմաններում ստացվել են Parachlorella kessleri կանաչ միաբջիջ ջրիմուռի կենսազանգվածի նշանակալի քանակներ: Ուսումնասիրվել է ստացված կենսազանգվածի քիմիական բաղադրությունը: Կելդալի մոդիֆիկացված մեթոդով որոշվել է սպիտակուցների ընդհանուր քանակությունը, այն կազմել է չոր քաշի 43,3 %: В условиях интенсивного культивирования получены значительные количества био-массы зеленой одноклеточной микроводоросли Parachlorella kessleri. Был исследован хими-ческий состав полученной биомассы. Модифицированным методом Кельдаля определено общее количество белка – 43,3 % на сухой вес.Significant amount of biomass of the green unicellular microalgae Parachlorella kessleri under conditions of intensive cultivation were obtained. The chemical composition of the obtained biomass was investigated. The total protein amount (43,3% in dry weight) was determined by the modified Kjeldahl method.

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Date created:

2018-12-15

Type:

Հոդված

Format:

pdf

Call number:

АЖ 407

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան