Object

Title: Подавление роста некоторых мицелиальных грибов антимикробными биопрепаратами

Հրապարակման մանրամասներ:

Հայաստանի կենսաբանական հանդեսը լույս է տեսնում 1948 թվականից տարին 4 անգամ։ 1948-1959թթ․ ամսագիրը կոչվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական և գյուղատնտեսական գիտությունների», 1960-1965թթ․ վերանվանվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական գիտությունների», իսկ 1966թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի կենսաբանական հանդես»։

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia

Հրապարակման ամսաթիւ:

2017

Հատոր:

69

Համար:

1

ISSN:

0366-5119

Պաշտոնական URL:


Այլ վերնագիր:

Որոշ միցելիալ սնկերի աճի ճնշումը հակամանրէային կենսապատրաստուկներով; Growth inhibition of some mycelial fungi by antimicrobial biopreparations

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Մ․ Գ․ Թումանյան (1948) ; Գ․ Հ․ Բաբաջանյան (1949-1954) ; Հ․ Գ․ Բատիկյան (1954-1977) ; Գլխ․ խմբ․՝ Է․ Գ․ Աֆրիկյան (1978-2007) ; Է․ Ս․ Գևորգյան (2008-2023) ; Ա․ Ա․ Առաքելյան (2023-)

Ծածկոյթ:

102-106

Ամփոփում:

Проведен скрининг антимикробных биопрепаратов, полученных из культуральных жидкостей молочнокислых бактерий и дрожжей. Показано, что имеет место подавление роста некоторых видов мицелиальных грибов Alternaria sp. 8122, Aspergillus ustus 8464 и Aspergillus unilateralis 10648, вызывающих порчу пищевых продуктов. Подавление роста грибов зависит от родовой принадлежности штаммов и концентрации используемых частично очищенных препаратов, полученных из МКБ и дрожжей. Կատարվել է կաթնաթթվային բակտերիաների և շաքարասնկերի կուլտուրաներից ստացված հակամանրէային կենսապատրաստուկների սկրինինգ: Ցույց է տրված սննդամթերքի փչացում առաջացնող միցելիալ սնկերի որոշ տեսակների՝ Alternaria sp. 8122, Aspergillus ustus 8464 և Aspergillus unilateralis 10648, աճի ճնշում: Սնկերի աճի ճնշումը կախված է կաթնաթթվային բակտերիաներից և շաքարասնկերից ստացված մասնակի մաքրված պատրաստուկների կոնցենտրացիայից և շտամերի ցեղային պատկանելիությունից: Antimicrobial biopreparations obtained from culture liquids of lactic acid bacteria and yeasts have been screened. It was shown that there was growth inhibition of some species of mycelial fungi Alternaria sp. 8122, Aspergillus ustus 8464 and Aspergillus unilateralis 10648 that caused food spoilage. Growth inhibition of fungi depends on the generic belonging of strains and concentration of the used partially purified preparations derived from LAB and yeasts.

Հրատարակութեան վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Ստեղծման ամսաթիւը:

2017-03-15

Ձեւաչափ:

pdf

Նոյնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:238418

Դասիչ:

АЖ 407

Բնօրինակին գտնուելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Object collections:

Last modified:

Oct 7, 2024

In our library since:

Jun 26, 2020

Number of object content hits:

25

All available object's versions:

https://arar.sci.am/publication/260367

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Objects

Similar

This page uses 'cookies'. More information