Նիւթ

Վերնագիր: Inulin content in different plants and obtaining of endoinulase enzyme from dandelion

Ստեղծողը:

G. Y. Baghdasaryan ; Y. G. Baghdasaryan

Տեսակ:

article

Այլ վերնագիր:

Содержание инулина в различных растениях и получение фермента эндоинулазы из одуванчика; Ինուլինի պարունակությունը տարμեր բույսերում և խատուտիկից էնդոինուլազ ֆերմենտի ստացումը

Ծածկոյթ:

80-84

Ամփոփում:

Inulin containing plants (chicory (Chicorium intybus), burdock (Arctium appa), dandelion (Taraxacum officinale), artichokes (Helianthus tuberosus)) are widely spread in Syunik province. From the point of inulin content, the highest criterion has burdock. Inulin content in above mentio-ned plants varies during all vegetation and generation processes and takes a maximal amount during sprout emergence acceleration and flowering. Fructose/glucose relation undergoes changes as well. It was revealed that burdock posseses also endoinulase (EC 3.2.1.7., 2,1 – fructan fructanohydrolase) enzyme, the activity of which exceeds the activity of endoinulase enzyme obtained from microorganisms.

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ

Ստեղծման ամսաթիւը:

2014-12-10

Ձեւաչափ:

pdf

Նոյնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:238237

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia

Հրապարակման ամսաթիւ:

2014

Հատոր:

vol. 66

Համար:

№ 4

ISSN:

0366-5119

Բնօրինակին գտնուելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Նիւթին հաւաքածոները:

Վերջին անգամ ձեւափոխուած է:

Aug 15, 2020

Մեր գրադարանին մէջ է սկսեալ:

Jun 26, 2020

Նիւթին բովանդակութեան հարուածներուն քանակը:

0

Նիւթին բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/260167

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը RDF ձեւաչափով:

RDF

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը OAI-PMH ձեւաչափով։

OAI-PMH

Հրատարակութեան անունը Թուական
Inulin content in different plants and obtaining of endoinulase enzyme from dandelion Aug 15, 2020

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը կ'օգտագործէ 'cookie-ներ'։ Յաւելեալ տեղեկատուութիւն