Օբյեկտ

Վերնագիր: Inulin content in different plants and obtaining of endoinulase enzyme from dandelion

Ստեղծողը:

G. Y. Baghdasaryan ; Y. G. Baghdasaryan

Տեսակ:

article

Այլ վերնագիր:

Содержание инулина в различных растениях и получение фермента эндоинулазы из одуванчика; Ինուլինի պարունակությունը տարμեր բույսերում և խատուտիկից էնդոինուլազ ֆերմենտի ստացումը

Ծածկույթ:

80-84

Ամփոփում:

Inulin containing plants (chicory (Chicorium intybus), burdock (Arctium appa), dandelion (Taraxacum officinale), artichokes (Helianthus tuberosus)) are widely spread in Syunik province. From the point of inulin content, the highest criterion has burdock. Inulin content in above mentio-ned plants varies during all vegetation and generation processes and takes a maximal amount during sprout emergence acceleration and flowering. Fructose/glucose relation undergoes changes as well. It was revealed that burdock posseses also endoinulase (EC 3.2.1.7., 2,1 – fructan fructanohydrolase) enzyme, the activity of which exceeds the activity of endoinulase enzyme obtained from microorganisms.

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ

Ստեղծման ամսաթիվը:

2014-12-10

Ձևաչափ:

pdf

Նույնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:238237

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia

Հրապարակման ամսաթիվ:

2014

Հատոր:

vol. 66

Համար:

№ 4

ISSN:

0366-5119

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Օբյեկտի հավաքածուներ:

Վերջին անգամ ձևափոխված:

Aug 15, 2020

Մեր գրադարանում է սկսած:

Jun 26, 2020

Օբյեկտի բովանդակության հարվածների քանակ:

0

Օբյեկտի բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/260167

Ցույց տուր նկարագրությունը RDF ձևաչափով:

RDF

Ցույց տուր նկարագրությունը OAI-PMH ձևաչափով։

OAI-PMH

Հրատարակության անուն Ամսաթիվ
Inulin content in different plants and obtaining of endoinulase enzyme from dandelion Aug 15, 2020

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը օգտագործում է 'cookie-ներ'։ Ավելի տեղեկատվություն