Օբյեկտ

Վերնագիր: Պահոց ուտեստը Գյումրիում (XX դարի 2-րդ կես)

Ստեղծողը:

Օաննա Հարոյան

Տեսակ:

Հոդված

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

ՀՀ ԳԱԱ Շիրակի հայագիտական հետազոտությունների կենտրոն. Գիտական աշխատություններ= Ширакский центр арменоведческих исследований НАН РА. Научные труды = Shirak Centre of Armenological Studies of NAS RA․ Scientific works

Հրապարակման ամսաթիվ:

2011

Հատոր:

14

ISSN:

1829-4316

Այլ վերնագիր:

Пища великого поста в Гюмри (2-ая половина XX века); Feast food in Gyumri on the second half of the 20th century

Ծածկույթ:

140-143

Ամփոփում:

В сообщении представлены особенности ритуальной пищи Великого Поста в Гюмри. Этнографическое исследование показало, что традиционные блюда, которые составляли основу пасхальных блюд, теперь в основном вышли из употребления, а именно: пшеничные шарики, проросшее пшено, салат из красной фасоли с репчатым луком, картофель с репчатым луком и зеленью, картошка запеченная в тондыре и т.д. Вместе с этим в рацион обрядовой кухни вошли совершенно новые блюда и разновидности пищи с новыми ингридиентами. Дается подробное описание этих блюд.

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ

Ստեղծման ամսաթիվը:

2011-03-15

Ձևաչափ:

pdf

Նույնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:197702

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Օբյեկտի հավաքածուներ:

Վերջին անգամ ձևափոխված:

Jun 15, 2022

Մեր գրադարանում է սկսած:

Jun 24, 2020

Օբյեկտի բովանդակության հարվածների քանակ:

10

Օբյեկտի բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/217035

Ցույց տուր նկարագրությունը RDF ձևաչափով:

RDF

Ցույց տուր նկարագրությունը OAI-PMH ձևաչափով։

OAI-PMH

Հրատարակության անուն Ամսաթիվ
Պահոց ուտեստը Գյումրիում (XX դարի 2-րդ կես) Jun 15, 2022

Այս էջը օգտագործում է 'cookie-ներ'։ Ավելի տեղեկատվություն