Օբյեկտ

Վերնագիր: Влияние температуры на процесс окислительного крекинга пропана

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի քիմիական հանդես =Chemical Journal of Armenia

Հրապարակման ամսաթիվ:

2015

Հատոր:

68

Համար:

1

ISSN:

0515-9628

Լրացուցիչ տեղեկություն:

Հանդեսը հրատարակվել է նաև հետևյալ վերնագրով՝ ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր։ Քիմիական գիտություններ (1957-1965), Հայաստանի քիմիական ամսագիր (1966-1994), Հայաստանի քիմիական հանդես (1995- )

Այլ վերնագիր:

Ջերմաստիճանի ազդեցությունը պրոպանի օքսիդացիոն կրեկինգի պրոցեսի վրա։ The temperature influence on the process of propane oxidative cracking

Ծածկույթ:

11-19

Ամփոփում:

Изучено влияние температуры на процесс окислительного крекинга пропана в двухсекционном проточном реакторе при различных составах реагирующей смеси. Выявлены законо-мерности накопления основных продуктов реакции, таких, как парафиновые и олефиновые углеводороды, оксиды углерода. Հետազոտվել է ջերմաստիճանի ազդեցությունը պրոպանի օքսիդացիոն կրեկինգի պրոցեսի վրա երկսեկցիանի հոսքային ռեակտորում (պատրաստված չժանգոտվող պողպատից) տարբեր ելային խառնուրդների համար։ Բացահայտվել են ռեակցիայի հիմնական արգասիքների՝ պարաֆինային և օլեֆինային ածխաջրածինների, ինչպես նաև ածխածնի օքսիդների կուտակման օրինաչափությունները։ The temperature influence on the process of propane oxidative cracking in two-sectional flow reactor at different hydrocarbon/oxygen ratio of reacting mixtures has been studied. The process was studied at constant pressure inside the reactor P = 650 Torr and at residence time τ = 2 s.

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ

Ստեղծման ամսաթիվը:

2015-01-09

Ձևաչափ:

pdf

Նույնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:186684

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Օբյեկտի հավաքածուներ:

Վերջին անգամ ձևափոխված:

Dec 2, 2020

Մեր գրադարանում է սկսած:

Jun 22, 2020

Օբյեկտի բովանդակության հարվածների քանակ:

2

Օբյեկտի բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/205209

Ցույց տուր նկարագրությունը RDF ձևաչափով:

RDF

Ցույց տուր նկարագրությունը OAI-PMH ձևաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը օգտագործում է 'cookie-ներ'։ Ավելի տեղեկատվություն