Object structure

Publication Details:

Հայաստանի քիմիական հանդեսը լույս է տեսնում 1957 թվականից տարին 4 անգամ։ 1957-1965թթ․ ամսագիրը կոչվել է «ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր։ Քիմիական գիտություններ», 1966-1994թթ․ վերանվանվել է «Հայաստանի քիմիական ամսագիր», իսկ 1995թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի քիմիական հանդես»։

Journal or Publication Title:

Հայաստանի քիմիական հանդես =Chemical Journal of Armenia

Date of publication:

2011

Volume:

64

Number:

3

ISSN:

0515-9628

Additional Information:

click here to follow the link

Title:

Антиоксидантное действие экстрактов омелы белой (Viscum Album L.), произрастающей на различных деревьях

Other title:

Տարբեր ծառերի վրա աճող սպիտակ մղամուճի (Viscum Album L.) Էքստրակտների հակաօքսիդիչ ազդեցությունը; Antioxidant effect of extracts of white mistletoe (Viscum Album L.) grown in different trees

Creator:

Р. Л. Варданян ; Л. Р. Варданян ; Л. В. Атабекян

Contributor(s):

Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Լ․ Մնջոյան (1957-1962) ; Գլխ․ խմբ․՝ Գ․ Տ․ Թադևոսյան (1962-1973) ; Մ․ Հ․ Ինճիկյան (1974-1976)

Subject:

Physical Chemistry

Uncontrolled Keywords:

Վարդանյան Ռ. Լ. ; Վարդանյան Լ. Ռ. ; Աթաբեկյան Լ. Վ. ; Vardanyan R. L. ; Vardanyan L. R. ; Atabekyan L. V.

Coverage:

335-343

Abstract:

Изучено антиоксидантное действие экстрактов омелы белой, произрастающей на дубе, алыче и боярышнике. Установлено, что из исследованных экстрактов наибольшее количество антиоксидантов содержится в листьях омелы белой из боярышника. Определены константы скоростей реакции обрыва цепей на ингибиторах. Ուսումնասիրված են կաղնու, ալոճենու և սալորենու վրա աճող սպիտակ մղամուճի թուրմերի հակաօքսիդիչ հատկությունները: Հաստատված է, որ հետազոտված թուրմերից ամենամեծ քանակությամբ հակաօքսիդիչ նյութեր պարունակվում է ալոճենու վրա աճող սպիտակ մղամուճի տերևների էքստրակտում: Որոշված են ինհիբիտորների վրա շղթայի կտրման ռեակցիաների արագության հաստատունները: The antioxidant effect of the extracts of white mistletoe grown on the oak, plum and hawthorn has been studied. It was found out that of the studied extracts the leaves of mistletoe from the white hawthorn contained the greatest amount of antioxidants. Rate constants for the reaction of the chain termination on the inhibitor have been determined.

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Date created:

2011-06-23

Type:

Հոդված

Format:

pdf

Digitization:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան