Հրապարակման մանրամասներ:
Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:
Հայաստանի քիմիական հանդես =Chemical Journal of Armenia
Հրապարակման ամսաթիվ:
Հատոր:
Համար:
ISSN:
Լրացուցիչ տեղեկություն:
սեղմիր այստեղ կապին հետևելու համար
Վերնագիր:
О наличии разветвления в полианилиновых цепях
Այլ վերնագիր:
Ճյուղավորումների գոյությունը պոլիանիլինային շղթաներում; Existance of branching in ployaniline chains
Ստեղծողը:
Աջակից(ներ):
Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Լ․ Մնջոյան (1957-1962) ; Գլխ․ խմբ․՝ Գ․ Տ․ Թադևոսյան (1962-1973) ; Մ․ Հ․ Ինճիկյան (1974-1976)
Խորագիր:
Չվերահսկվող բանալի բառեր:
Մատնիշյան Հ. Ա. ; Matnishyan H. A.
Ծածկույթ:
Ամփոփում:
Կատարվել են ջրային միջավայրում անիլինի օքսիդային պոլիկոնդենսացման թերմոքիմիական, պոտենցոմետրիկ և քրոմատոգրաֆիկ հետազոտություններ, որոնք թույլ են տալիս ենթադրելու ռեակցիայի առաջին փուլում պոլիտեղակայված խինոնիմինների ածանցյալների գոյությունը: Ցույց է տրվել, որ պոլիմերի պերնիգրոանիլինային և էմիրալդինային ձևերը փոխազդում են անիլինի հետ ջերմության անջատումով և այս պրոցեսի արագությունը համեմատելի է պոլիանիլինի առաջացման արագության հետ: Տարբեր պայմաններում ստացված պոլիկոնդենսացման արգասիքների IR անալիզը պոլիմերի կառուցվածքում ցույց է տվել տրի- և տետրա-տեղակալված արոմատիկ օղակի առկայությունը, որի քանակը աճում է ռեակցիայի միջավայրի pH-ը բարձրացնելով: Մեր կողմից ստացված արդյունքները թույլ են տալիս ենթադրելու, որ պոլիանիլինի կառուցվածքը, ի հակադրություն գրականության տվյալներին, գլխավորապես ճյուղավորված է: Have been performed thermo-chemical, potentiometric and chromatographic investigations on the oxidation polycondensation of aniline in the aqueous media which has given opportunity to offer how the formation of polysubstituted derivatives of quinonimines appeared in the initial stage of reaction. It have bee shown that the polymer forms of pernigraniline and emeraldine react with aniline by releasing temperature and the rate of this process is comparable with the rate of polymer formation. IR analysis of the polycondensation products which have been obtained in different conditions has shown tri- and tetra-substituted aromatic nuclei in the structure of which quantity enhanced by increasing pH in the reaction medium. Analysis of literature data and our obtainde results allowed suggest that in spite of accepted literature, the structure of polyaniline in general is branched.
Հրատարակության վայրը:
Երևան
Հրատարակիչ:
Ստեղծման ամսաթիվը:
Տեսակ:
Ձևաչափ:
Թվայնացում:
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան