Publication Details:
Journal or Publication Title:
Հայաստանի բժշկագիտություն = Медицинская наука Армении = Medical Science of Armenia
Date of publication:
Volume:
Number:
ISSN:
Official URL:
Title:
Аминокислотный состав некоторых пищевых и лекарственных растений флоры Армении
Other title:
Creator:
А. Т. Кочикян ; В. Т. Кочикян ; А. В. Топчян
Contributor(s):
Պատ․ խմբ․՝ Բ․ Ա․ Ֆանարջյան (1961-1977) ; Ի․ Ք․ Գևորգյան (1978-1988) ; Ռ․ Պ․ Ստամբոլցյան (1989-1994) ; Գլխ․ խմբ․՝ Վ․ Պ․ Հակոբյան (1995-2007) ; Յու․ Թ․ Ալեքսանյան (2008-2018)
Subject:
Pharmacy and materia medica ; Medicine
Uncontrolled Keywords:
аминокислоты ; лекарственные растения ; комплексный терапевтический эффект
Coverage:
Abstract:
Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ վերոհիշյալ բույսերից ամենահարուստ և հետաքրքիր ըստ ամինաթթվային կազմի հանդիսանում են թթենի սևի պտուղների հյութը և լուծամզվածքը, տերևների լուծամզվածքը, թանթրվենի սևի ծաղիկների և պտուղների հանուկը, կղմուխ բարձրի արմատների և կոճղարմատների լուծամզվածքը, նռնենու, բալենու և հոնի պտուղների հյութը: It has been shown that among studied plants the richest in content and the most interesting by amino acid composition are fresh fruit juice and extracts of black mulberry, extracts from black mulberry leaves, extracts from black elderberry flowers and fruits, extract from rhizomes with Inula roots, fresh juice from fruits of pomegranate, cherry and cornel.
Place of publishing:
Երևան