Սոցիալական աշխատանքի խնդրակարգը - Ջիջյան, Անահիտ; Քոչարյան, Ռոմիկ (Եվրոպրինտ)
Keywords: Սոցիոլոգիա

Սոցիալական աշխատանքը և բարոյագիտությունը. որոշ մեթոդաբանական հարցերի վերլուծություն - Ջիջյան, Անահիտ; Քոչարյան, Ռոմիկ (Եվրոպրինտ)
Հոդվածում իրականացված է բարոյագիտության՝ որպես գործնական փիլիսոփայության և սոցիալական աշխատանքի՝ որպես գործնական սոցիոլոգիայի ընդհանուր և առանձնահատուկ բաղադրիչների մեթոդական վերլուծություն: В статье проводится методологический анализ общих и частных компонентов этики как практической философии и социальной работы как практической социологии․ The article carries out a methodological analysis of the general and specific components of ethics as a practical philosophy and social work as a practical sociology.
Keywords: Սոցիոլոգիա

Իմաստության սոցիոլոգիա. Իմաստության նպատակամետ սոցիալական գիտելիքն ու գիտությունը - Ջիջյան, Անահիտ; Քոչարյան, Ռոմիկ (Եվրոպրինտ)
Հոդվածում ներկայացված է նոր հայեցակարգ, ըստ որի սոցիալական գիտեիքի կոչումն ու իսկությունն է՝ կայանալ որպես մարդկային փոխգործունեության ու հենց փոխներգործության իսկությունը քննահասկացող ու մեկնորոշող միտք: Ըստ այդմ՝ սոցիալական գիտությունը և կոնկրետորեն՝ սոցիոլոգիան կայանում ու կատարելագործվում է, որպես իմաստության սոցիոլոգիա: В статье представлена новая концепция социологии и социального знания, согласно которой призвание и истина социального знания - становиться и совершенствоваться как мысль, понимающая и интерпретирующая истину человеческого взаимодействия и взаимовоздействия. Посему, социальная наука и, в частности, социология переосмысливается и совершенствуется как «социология мудрости». The article presents a new concept of sociology and social knowledge, according to which the calling and truth of social knowledge is to become and improve as a thought that understands and interprets the truth of human interaction and interimpaction. Therefore, social science and, in particular, sociology is rethought and improved as a «sociology of wisdom».
Keywords: Սոցիոլոգիա

ՑԵղասպանությունը և « սոցիալական»-ի իսկությունն ու անիսկությունը մարդկության ինքնության և համակեցության քաղաքակրթական խնդիրն ու ընտրությունը - Ջիջյան, Անահիտ; Քոչարյան, Ռոմիկ (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Keywords: Սոցիոլոգիա