Об этногенетических связях переднеазиатских (арменоидных), кавкасионских и понтийских популяций - Худавердян, А. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել են առաջավորասիական (արմենոիդ), կավկասիոն և պոնտիկ ռասայական տիպերի ծագումնաբանական խնդիրները Կովկասում և հարակից տարածքներում: Ներկայացվել են այդ տիպերի առավել բնորոշ հատկանիշները, նմանություններն ու տարբերությունները: Պատմագրության վերլուծությունը թույլ է տալիս նկատելու, որ հարավեվրոպեոիդ ռասայի երեք հիմնական ճյուղերի ձևավորման շուրջ մասնագետների տեսակետները տարբերվում են: The article studies the ethogenetic questions ofsothwestern Asiatic (Armenoid) Caucasian, Pontian race types in the Caucasus and neighbouring regions. The characteristic features, the similarities and differences of the aforementioned types were highlighted. Due to the historiographic analysis it becomes apparentthat the researchers’ approaches to the formation of the three main branches of the Southern Europid race differ.
Keywords: Этнология