From the History of Armenian-Turkish Relations - Najaryan, M. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
2005 թ. ապրիլի 10-ին Ռ. Էրդողանի՝ ՀՀ ղեկավարությանն ուղղված նամակը հայ-թուրքական հարաբերություններում կարելի է դիտարկել որպես զուտ դիվանագիտական քայլ: Նախքան այդ էլ թուրքական կողմը, նպատակ ունենալով ժխտել Հայոց ցեղասպանության փաստը ոչ պաշտոնական մակարդակով, կոչ էր անում ստեղծել պատմաբանների հանձնախումբ՝ Օսմանյան կայսրությունում 1915–1918 թթ. ողբերգական իրադարձությունները ուսումնասիրելու նպատակով: Письмо Эрдогана от 04.10.2005, адресованное руководству РА, можно рассматривать как дипломатический шаг в армяно-турецких оношениях. Официальное письмо Эрдогана отличается от предыдущих тем, что впервые турецкая сторона на высшем уровне обращается к руководству РА с предложением создать группу историков с целью изучения «трагических событий в Османской империи 1915–1918 гг.».
Keywords: History; Modern History; Political Science