Հայ երեխաների թրքացման գործընթացն Օսմանյան կայսրության պետական որբանոցներում (1915 -1918թթ.) - Մարգարյան, Նարինե (ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ)
Հայ երեխաների թրքացման քաղաքականությունը երիտթուրքական կառավարությունն իրականացրել է նաև պետական մակարդակով, որի համար հիմք են ծառայել պաշտոնական հրամաններն ու հեռագրերը: The Young Turks government carried out a policy of turkification of the Armenian children also on the state level led by the official orders and telegrams. Правительство младотурок проводило политику отуречивания армянских детей также на государственном уровне, для чего в качестве основы служили официальные приказы и телеграммы.
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Հայոց պատմություն