1909թ. Ադանայի և Հալեպի վիլայեթներում տեղի ունեցած կոտորածների հոգեբանական դրդապատճառներն ու հետևանքները. նախնական դիտարկումներ - Դեմոյան, Հայկ (ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ)
1909 Adana massacres heralded the real intention of the Young Turks for total annihilation of the Armenian population of the Ottoman Empire, seeing it as the only way to solve the Armenian question.
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Հայոց պատմություն