Արեւմտահայ նորավէպի առանցքային թեման և հիմնական բովանդակութիւնը - Մերջանեան, Տաթեւիկ (Տպարան Սրբոյ Յակոբեանց)
Ժամանակահաղորդ սոյն հրապարակման նպատակն է համեմատական մեթոտի միջոցով ուսումնասիրել արեւմտահայ նորավէպի հիմնական բովանդակութիւնը, որը, անշուշտ կարեւոր դեր ունի ժանրի զարգացման և դրա իրացումների դիտանկիւնից: With the use of the comparative method, the aim of this publication is to explore the main content of Western Armenian short story which definitely plays a significant role for its development and realization.
Keywords: Literature