К нелинейным колебаниям цилиндрической панели из пьезоэлектрика - Л. А. Мовсисян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассматриваются одномерные нелинейные свободные и вынужденные колебания цилиндрической панели из пьезоэлектриков. Определены нелинейные частоты и амплитуды колебаний. Դիտարկվում են երկու տեսակի պիեզոէլեկտրիկներից գլանային պանելի միաչափ երկրաչափորեն ոչ գծային ազատ և հարկադրական տատանումների խնդիրները: Ստացված են արտահայտություններ հաճախությունների և ամպլիտուդների համար: The free and forced vibrations for cylindrical panel arе considered. The expressions for frequencies and amplitudes are obtained.
Keywords: Mechanics