Գենդերային տարբերություններն առօրեականության հարթության մեջ - Մելինե Թորոսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հասարակությունն ունի իր հստակ դերային պատկերացումները կինտղամարդ հարաբերությունների վերաբերյալ: Դրանից ելնելով՝ հասարակությունը որոշում է նաև կնոջ և տղամարդու ներգրավվածության աստիճանը ընտանեկան, քաղաքական-հասարակական հարցերի քննարկումների մակարդակում: Общество имеет свои четкие ролевые представления о взаимоотношениях мужчин и женщин. Исходя из этого оно определяет также степень вовлеченности женщин и мужчин в обсуждение семейных, социально-политических вопросов. Society has its clear role perceptions about male-female relationships. Accordingly, society also determines the degree of involvement of women and men in discussions of family, political and social issues. Children are subjected to sex-role separation starting at age 8-9.
Keywords: H Social Sciences; Sociology