Sisian (Sisavan) - J. Khachatryan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Սիսիան բնակավայրը գտնվում է Երևան-Գորիս-Ստեփանակերտ ճանապարհից 6 կմ հարավ, Որոտան գետի երկու ափերին (բարձր` 1600 մ): Շրջափակված է լեռներով: Պատմական Հայաստանի Մեծ Հայքի Սյունիք նահանգի նախարարական տան ոստանն է եղել: Հնավայրը հարուստ է պատմական հուշարձաններով:Поселение Сисиан расположено в 6 км к югу от трассы Ереван-Горис-Степанакерт, на обеих берегах р. Воротан. Поселение богато историческими памятниками, в частности, периода античности и средневековья. Здесь находится церковь Св. Григора (последняя четверть VII века).
Keywords: History; Ethnography; Auxiliary Sciences of History; CC Archaeology