История и перспективы российско-иранского военно- политического сотрудничества - С. М. Минасян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ռուս-իրանական ռազմաքաղաքական հարաբերությունները ձևավորվել են դեռևս XVII դարից, երբ Իրանի հայ վաճառականների ջանքերով Կասպից ծովում կառուցվեց Ռուսաստանի առաջին ռազմանավը: XIX դ. առաջին երեսնամյակի ռուս-պարսկական պատերազմների ժամանակ շահական բանակի կազմում աչքի ընկավ ռուսական բանակի նախկին սպաներից և զինվորներից կազմված «Բահանդարան» գունդը, որը համարվում էր Իրանի զինված ուժերի լավագույն զորախումբը:
Keywords: History; Political Science; Military Science; D History; J Political Science